Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR Sursa: EVZ

Pentru că dacă galii credeau că o să le cadă cerul în cap, dacii, numiți de Herodot geți, se temeau de un mare cutremur, că “o să-i înghită pământul”. Aveau și de ce, pământul acesta s-a cutremurat mereu, de vreo câteva milioane de ani încoace.  Unii autori sunt de părere că acum se adora Gebelesis (considerat de unii o ipostază a lui Zamolxe), corespondentul lui Hades din mitologia greacă. Dar Gebelesis este mult mai complex.

În orice caz, dacii se simţeau vinovaţi. Scoseseră din pământ mult aur, argint, aramă şi fier. Zeii şi în special Gebelesis, probabil că erau furioşi pentru că se furaseră din bogaţiile lor. Aşa că oamenii-lup, adică dacii, ofereau înapoi la templul zeului de la Rumi ceva aur, argint şi arme din fier şi bronz, ca să liniştescă furia zeului, care s-ar fi manifestat prin cutremure nimicitoare. Religia, pe atunci, era foarte mercantilă. Îţi dau, îmi dai! Acum, cel puțin, are tarife și a interzis logodna!

Oraşul secret Rumi este corespondentul local al lui Delphi. Tot aici se aruncau sorţii, gioalele, osişoare de lup cizelate şi lustruite, ca să se vadă viitorul, anul care abia a început, pentru că Anul Nou Dacic era la 1 decembrie, adică corespunzător acestei zile. Din nefericire calendarul dacic nu s-a păstrat dar sunt nişte încercări interesante de a-l releva – am observat corespondenţe tulburătoare. Se pare că planeta Venus, Luceafărul, avea un mare rol. Există o carte tulburătore, scrisă de Ioan Rodean, acum peste 35 de ani, a apărut în anul 1984 la Editura Albatros. O am în față, un volum modest broșat, se numește ”Enigmele pietrelor de la Sarmizegetusa”. O carte absolut necesară dacofililor ca să înțeleagă cine am fost și de unde venim, complexitatea științei dacilor. Cine nu are trecut, nu are niciun viitor!

Ne puteți urmări și pe Google News