Nu v-ați fi așteptat la asta! Mircea Badea „a aflat” de unde provine varianta Omicron

Nu v-ați fi așteptat la asta! Mircea Badea „a aflat” de unde provine varianta Omicron Sursa: arhiva EVZ

Mircea Badea, plin de umor, ne anunță că el știe de unde provine varianta Omicron şi explică de ce nu mai apare o altă tulpină de coronavirus.

Mircea Badea, prezent aseară în emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, a arătat legătura dintre varianta Omicron şi Antarctica.

Mircea Badea: „Radu vreau să încep cu o încălzire ușoară şi să îţi dau pe partea de Omicron. Ştiu că nu ești pregătit. Atenție! Îţi dau la Omicron şi nu doar la Omicron. Iată ce am descoperit uitându-mă la un cont pe Instagram. Îi spune  Fun Facts, adică realități să ne râdem de ele. Deci tu știai că există în Antarctica insulele numite Omicron, Delta şi Coronation? Partea bună este că nu mai apare o altă tulpină, pare că aici se termină nenorocirea” , a spus Mircea Badea la emisiunea Punctul de Întâlnire.

Mircea Badea, despre legătura dintre Omicron şi Antarctica

Într-adevăr, Mircea Badea are dreptate, există acest grup de insule numite Omicron, Delta şi Coronation.

Ne puteți urmări și pe Google News

Insulele Omicron sunt un grup de insule mici și stânci care se află aproape la sud-est de Insula Omega din Insulele Melchior, Arhipelagul Palmer. Numele, derivat din a 15-a literă a alfabetului grecesc, pare să fi fost folosit pentru prima dată pe o diagramă guvernamentală argentiniană din 1946, în urma cercetărilor acestor insule de către expedițiile argentiniene din 1942 și 1943, potrivit Wikipedia.

Insula Delta este o insulă lungă de 1 kilometru, situată aproape la sud-est de Insula Lambda și la est de Insula Alpha din Insulele Melchior, Arhipelagul Palmer. Numele, derivat din a patra literă a alfabetului grecesc, a fost probabil dat de personalul Discovery Investigations care a cercetat aproximativ insula în 1927. Insula a fost cercetată de expedițiile argentiniene în 1942, 1943 și 1948.

Insula Coronation este cea mai mare dintre Insulele Orkney de Sud, 25 de mile marine (46 km) lungime și 3 până la 8 mile marine (5,6 până la 14,8 km) lățime. Insula se extinde într-o direcție generală est-vest, este în principal acoperită de gheață și cuprinde numeroase golfuri, ghețari și vârfuri, cel mai înalt ridicându-se la 1.265 de metri.

Insula a fost descoperită în decembrie 1821, în cursul unei croazieri comune de către căpitanul Nathaniel Palmer, un sigilist american, și căpitanul George Powell, un sigilist britanic. Powell a numit insula în onoarea încoronării lui George al IV-lea, care devenise rege al Regatului Unit în 1820, potrivit sursei menţionate.