Evenimentul Zilei > Horoscop > Nu trebuia să spui asta!  HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR
Nu trebuia să spui asta!  HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Nu trebuia să spui asta!  HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Astăzi eşti cam răsfăţăt de cei din jur şi nu ţi se cer prea multe de la tine. Situaţia  te bucură pentru ca ai mai mult timp pentru tine, să te ocupi de micile sau mai marile tale pasiuni.

29 octombrie

Nu trebuia să spui asta!  HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 29 octombrie s-au născut Edmund Halley, ducele de Alba, Richard Dreyfuss, Paul Joseph Gobbels, Jean Giraudoux, Franz von Papen, Silvia Dumitrescu-Timică, Radu Cosaşu, Alexandru Bena, Jean Alexandru Steriade, Doru Covrig, Alexandru Chira.

Nimic în „Kalendar”… şi nimic important în calendarul creştin-ortodox, doar Sfinţii, cuvioşii, Anastasia Romana şi Avramie. Anastasia, ce nume frumos şi vechi! Dacă îmi aduc aminte bine, în greaca veche însemna „reînviere” – nu, nu ştiu greaca veche, ştiu doar semnificaţia unor nume. Anastasia, ce poate fi mai potrivit pentru un nume creştin, pentru o fată! Poate, Maria!

Numele, de fapt prenumele, este foarte important. Identifică şi dă putere. În neamul meu, de peste două sute de ani, de când avem o evidență scrisă, toate femeile au avut prenumele de Maria. Mai rar, Elena. Doar bunica, mama tatălui, o mcedoneancă blondă, cu ochii albaștri, înaltă și frumoasă ca un boboc de trandafir, a făcut excepție, o chema Eugenia. Şi nu ştiu cum se făcea că, bărbaţii neamului, frumoşii şi inteligenţii bărbaţi ai neamului meu, alegeau, la fel, fete care aveau şi prenumele Maria. De exemplu, pe mama mea o chema Marieta, un diminutiv de origine franţuzească la Maria, iar frumoasa mea soţie poartă, cu nobleţe şi prenumele Maria. Maria-Denise. Bărbaţii au purtat întotdeauna, în neamul meu, de la marele clucer Costică Ştefănescu, derivate de la Constantin (pe mine mă cheamă, de fapt, Costin-Radu) dar şi Alexandru, Liviu, Victor, Stan, Vicenţiu. Cam atât, timp de două sute şi vreo treizeci de ani! Când sună mobilul şi o rudă mă informează că a mai murit un unchi, văr, unchiul Alexandru, de exemplu, reacţia mea este tragico-comică: care dintre ei?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE