Până în prezent, Pâmântul s-a dovedit a fi unic în galaxia noastră datorită condițiilor de viață pe care le asigură. Cu toate acestea, un nou studiu arată că în Caleea Lactee ar exista 36 de civilizații extraterestre.

Calculele din acest studiu s-au bazat pe ecuația lui Frank Drake, un astronom și astrofizician de origine americană.

„Drake are o ecuație care, în principiu, poate fi utilizată pentru a calcula câte civilizații pot exista în galaxie”, au scris autorii în studiul lor, anunță CNN.

„Cu toate acestea, sunt multe necunoscute și ar trebui folosite alte metode de calcul pentru a afla numărul civilizațiilor”


Misterul duratei vieții neutronilor: Măsurători în spațiu!

Ascensiunea și decăderea „titanului” care a făcut ocolul Pământului în doar 31 de ore


Astfel, oamenii de știință de la Universitatea din Nottingham și-au dezvoltat propria metodă.

„Principala diferență între calculele noastre și cele anterioare, bazate pe ecuația lui Drake, este că facem o serie de presupuneri foarte simple legate de cum a apărut viața”, a spus co-autorul cercetării, profesor de astrofizică la Universitatea din Nottingham, Christopher Conselice.

„Una dintre ele este că viața apare într-un mod științific, adică atunci când sunt îndeplinite condițiile potrivite se formează și viața. Asta ne ajută să evităm întrebări la care nu putem să oferim un răspuns. Este vorba de Principiul astrobiologic copernican care face presupunerea că existența noastră nu este specială. Asta înseamnă că în cazul în care condițiile de pe Terra ar apărea și în altă parte a galaxiei, atunci viața s-ar dezvolta acolo într-un mod similar”, a adăugat Christopher Conselice.

O altă presupunere legată de aceste posibile civilizații extraterestre este că și ele, într-un mod sau altul, își anunță prezența prin semnale. „Producem semnale precum transmisiile radio sau TV de puțin timp. Civilizația noastră și-a dezvoltat tehnologia abia în ultimii 100 de ani. Așadar, imaginați-vă alte 36 de civilizații care fac același lucru în toată galaxia”, a spus Conselice.

Cercetătorii au fost surprinși de faptul că numărul civilizațiilor este atât de mic, dar nu zero. „Asta este destul de remarcabil”, a adăugat Conselice. Potrivit studiului, distanța medie între aceste civilizații ar fi de aproximativ 17.000 de ani-lumină.

Sursa: CNN