Evenimentul ZileiActualitateNu ne mai vindecăm! Vedetă în tabloide, angajată ca specialistă la DSP în plină pandemie

Nu ne mai vindecăm! Vedetă în tabloide, angajată ca specialistă la DSP în plină pandemie

Nu ne mai vindecăm! Vedetă în tabloide, angajată ca specialistă la DSP în plină pandemie
De la dansatoare în videoclipurile maneliștilor, o vedetă a ajuns direct specialist la Direcția de Sănătate Publică București.

„Învârtelile” din instituțiile publice par a nu lua pauză nici măcar în timpul pandemiei. Încă din luna martie, Direcțiile de Sănătate Publică, niște instituții prăfuite care nu avea prea multă activitate, s-au văzut puse în fața unui adevărat coșmar: gestionarea unei crize fără precedent.

La nouă luni de la debutul pandemiei provocate de coronavirus, DSP-urile din țară au trecut prin „apă și foc”: s-au schimbat directorii, s-au numit conduceri militare, s-a suplimentat personalul, dar criza încă le dă bătăi de cap autorităților.

DSP a organizat concurs pentru ocuparea mai multor posturi

Revenind la capitolul „suplimentarea personalului”, un caz interesant a ajuns în atenția presei. Faptul că în instituțiile statului este angajat cine trebuie, asta nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, însă cea mai recentă angajare la DSP București este cel puțin controversată.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Direcția de Sănătate Publică București a postat un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată. Astfel, DSP a pus la bătaie locuri pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant, scriu jurnaliștii de la Național.

După prima „rundă” a selecțiilor, în joc au rămas patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și 11 candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant.

O dansatoare i-a bătut la punctaj pe medici

Pe data de 13 noiembrie, a fost interviul final al candidaților, iar singurul post de inspector debutant a fost ocupat de Maria Emylia Florescu (dansatoarea Emy), care a obținut un punctaj de 93,33. Surprinzător, scorul obținut de Emy a fost mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP.

Interesant de observat că, de la momentul publicării anunțului de angajări fără concurs, DSP București a permis doar 48 de ore pentru depunerea dosarelor. Prin urmare, aveau șanse doar cei care mergeau „la pont”. Afișarea rezultatelor s-a făcut în regim de urgență, acestea fiind publicateîn doar 24 de ore.

Din platoul Acces Direct, la DSP București

„Pentru funcția de inspector de specialitate s-a cerut în anunț diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, studiile lui Emy fiind în managementul turistic, la Universitatea particulară ”Dimitrie Cantemir”.

În ceea ce privește experiența profesională aceasta este actor la Media Academie, iar aptitudinile sale sunt de actorie, solist vocal și dans. Maria Emylia Florescu a apărut și la emisiunea Acces Direct, dar și ca dansatoare în videoclipurile unor maneliști”, scrie sursa citată.


Accesează: