Nu mai spargeți semințe! Riscul la care vă expuneți este foarte mare, pot apărea probleme de sănătate

Sursa: Pixabay

Semințele de floarea soarelui sunt bogate în calorii, dar și în beneficii pentru sănătate. Dacă le consumi poți să reduci riscul anumitor boli.

Atunci când vine vorba de dietă, semințele de floarea soarelui pot fi un inamic. 100 de grame de semințe depășesc 500 de calorii. Acest lucru înseamnă că o pungă mică de semințe de floarea soarelui este echivalentul unui hamburger de la fast-food, în ceea ce privește numărul de calorii.

Cu toate acestea, semințele de floarea soarelui sunt o sursă de sănătate. Ele sunt foarte bogate în acizi grași, vitamine și minerale, acid folic, vitamina E, vitaminele B1 si B6, magneziu, cupru, fosfor, tryptofan si fitosteroli. Toate acestea sunt minerale care ajută la reducerea colesterolului rău în sânge.

Este important de menționat că aceste semințe ajută la reducerea riscului de atac de cord, accident vascular. În plus, consumul de semințe de floarea-soarelui previn migrenele, diminuează tensiunea. În același timp, este demonstrat faptul că scad riscul de a face anumite tipuri de cancer. În ciuda acestor beneficii, 100 de grame de semințe crude conțin 564 de calorii. În cazul în care semințele sunt prăjite, ele pot avea până la 682 de calorii. Însă, consumate cu moderație și în combinațiile potrivite, semințele de floarea soarelui ne pot aduce beneficiile enumerate anterior.

Cum pot fi consumate semințele de floarea soarelui

Poți presară semințe de floarea soarelui în salate. În același timp, le poți adăuga atunci când gătești o omletă. În cazul în care ai o dietă pe care o respecți, poți folosi făină de floarea-soarelui pentru mai multe proteine în alimentația ta. O altă modalitate este să presari semințe de floarea-soarelui alături de cereale și vei avea un mic dejun mult mai gustos. Semințele mai pot fi adăugate farfuria cu supă, în deserturi ori salate de fructe, informează Antena 3 CNN.

Românii sunt campioni la consumul de semințe în Europa. Aproximativ 13 mii de tone de semințe de floarea-soarelui sunt consumate în fiecare an, în România. În schimb, celelalte feluri de semințe nu sunt chiar pe placul românilor.