Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Nu cred că originea germană îi va dăuna lui Klaus Iohannis
Nu cred că originea germană îi va dăuna lui Klaus Iohannis

Nu cred că originea germană îi va dăuna lui Klaus Iohannis

Discuții pe tema originii și religiei unui candidat la președinția României nu au mai existat până acum, cel puțin de la nivelul unor personalități importante.

Cititi si : BĂTĂLIA PENTRU COTROCENI. Confruntarea se duce în zona ETNIEI și RELIGIEI. Președintele României poate să fie numai un ROMÂN ORTODOX? Ce spun cei mai importanți sociologi despre implicarea CREDINȚEI și NAȚIONALITĂȚII în lupta electorală

 Cred că ele au fost evitate pentru că doar ideea unei departajări pe asemenea criterii conține germenii unor acuzații de intoleranță religioasă și xenofobie. Faptul că există un candidat, Klaus Iohannis, care are origine germană și confesiune protestantă, cu șanse reale de a intra în turul doi, schimbă complet abordarea. Nu cred însă că originea germană îi va dăuna, iar confesiunea protestantă este una acceptată în imaginarul colectiv. Puțin cunoscută și înțeleasă, dar fără conotații negative. Cel puțin, după înțelesul meu. S-ar putea ca unele cercetări sociologice calitative să le definească altfel, iar ele vor deveni o miză importantă. Poate așa ne explicăm de ce noua alianță PNL-PDL conține termenul de „Creștin”!