Novak Djokovic trece de Alex De Minaur și ajunge în semifinalele de la Monte Carlo

Novak Djokovic trece de Alex De Minaur și ajunge în semifinalele de la Monte Carlo Sursa foto: Twitter

Novak Djokovic a avut parte de o luptă intensă vineri, în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo, când l-a înfruntat pe australianul Alex De Minaur.

Djokovic este acum la doar două victorii distanță de a-și completa a treia serie de nouă titluri ATP Masters 1000. Sârbul s-a calificat în semifinalele turneului Rolex Monte Carlo Masters pentru prima dată de la triumful său din 2015.

Novak Djokovic triumfă în fața lui De Minaur

Sârbul a câștigat meciul cu scorul de 7-5, 6-4.

A fost greu pentru amândoi. Este unul dintre cei mai rapizi jucători din circuit. Recuperează o mulţime de mingi pe care, în mod normal, 99 la sută dintre ceilalţi jucători nu le recuperează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu m-a surprins cu mai multe lovituri de passing. În special în setul al doilea, când eram în avantaj de un break”, a declarat la finalul partidei Novak Djokovic.

Aflat la vârsta de 36 de ani și 321 de zile, sportivul își propune să câștige a 41-a sa coroană ATP Masters 1000 în această săptămână, stabilind astfel un nou record.

Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic semifinalist din istoria Open Era a acestui turneu. Dacă va reuși să câștige titlul duminică, va atinge pragul de 1100 de victorii în circuit. Doar Roger Federer (1.251) are un număr mai mare de victorii în Era Open, potrivit News.ro.

Turneul ATP Masters 1000 Monte Carlo are loc între 7 și 14 aprilie pe zgură, cu premii totale în valoare de 5.950.575 de dolari. Titlul de campion en-titre este deținut de rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal domină clasamentul cu 11 trofee câștigate.

Tenis

Tenis. Sursa foto: Dreamstime.com

Sârbul a devenit cel mai în vârstă număr 1 ATP din istorie

Novak Djokovic a devenit cel mai în vârstă jucător care ocupă locul 1 în circuitul masculin, stabilind astfel un record.

Prin această realizare, el l-a depășit pe Roger Federer, care deținea recordul anterior la vârsta de 36 de ani, 10 luni și 10 zile.

Djokovic

Sursa foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Novak Djokovic a devenit pentru prima dată numărul unu mondial în 2011, la vârsta de 24 de ani.