Noua generaţie a modelului tineresc Astra GTC, prezentată, în această toamnă, la Salonul auto de la Frankfurt, se va alătura, în cel mai scurt timp gamei compacte Opel comercializate în România.
Coupe-ul Opel Astra GTC poate fi deja comandat la dealerii locali ai mărcii. Preţul minim de listă al noii versiuni este de 18.999 de euro cu TVA inclusă.

Mai scump decât Astra cu cinci uşi, mai ieftin ca Volkswagen Scirocco
În comparaţie cu cea mai ieftină propunere Opel Astra hatchback în cinci uşi echipată cu acelaşi motor (1.4 Turbo – 120 CP), GTC-ul este mai scump cu 1.880 de euro.

Faţă de rivalul Volkswagen Scirocco (1.4 TSI – 122 CP) are însă un avantaj de 3.177 de euro.
Design exterior personalizat

GTC-ul este, de departe, cel mai arătos membru al familiei Astra şi, posibil, chiar cel mai frumos autoturism Opel al momentului.

Care este secretul noului GTC? Toate elementele sale exterioare – cu excepţia mânerelor de la portiere, a oglinzilor şi a antenei – diferă de cele care pot fi regăsite pe versiunea hatchback cu cinci uşi.

La interior, diferenţele dintre cele două variante de caroserie sunt minime.
Astra GTC are un ampatament superior un centimetru şi ecartamentul mărit cu trei, respectiv, patru centimetri (faţă/spate), în comparaţie cu varianta care deţine o pereche suplimentară de portiere.

Doar motorizări turbo
Coupe-ul compact Opel va fi disponibil în trei variante de motorizare: două unităţi alimentate cu benzină şi una pe motorină, toate supraalimentate: 1.4 (cu 120 sau 140 CP), 1.6 – 180 CP şi 2.0 CDTi – 165 CP.

La începutul anului viitor, oferta va fi completată cu un al doilea propulsor turbodiesel: 1.7 CDTI, cu 110 sau 130 CP.
Ulterior, gama Opel Astra GTC va fi altoită şi cu o versiune sportivă de top – OPC.