Construcţia spitalului a cărui inaugurare a avut loc astăzi a avut nevoie de nu mai puţin de 6 ani pentru a fi finalizată, motivele fiind, potrivit edilului şef al Capitalei, o serie de neînţelegeri între autorităţi. "Această construcţie a demarat în 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme şi neînţelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014, astfel încât la preluarea mandatului a trebuit să reluăm aproape de la zero această clădire şi, de asemenea, ea să devină funcţională, în sensul dotării cu aparatură de ultimă generaţie. În total, investiţia este de 48 de milioane de euro. În acest moment sunt funcţionale toate secţiile care au fost mutate din spitalul vechi Victor Gomoiu şi într-o perioadă foarte scurtă vor fi dotate şi secţiile care au fost construite în plus faţă de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi şi secţii noi şi pacienţii minori din Bucureşti şi din întreaga ţară vor putea să se trateze aici", a spus primarul general.

Spitalul are 220 de paturi, iar schema de personal prevede peste 250 de angajaţi, potrivit lui Firea. Ea a mai menţionat că este luată în calcul, pentru viitorul apropiat, şi scoaterea la concurs a unor noi posturi de medici şi de asistenţi, acest fapt fiind impus de necesarul de personal al secţiilor care urmează să fie înfiinţate.

"Pe vechiul amplasament al Spitalului Victor Gomoiu, cel construit acum aproape 90 de ani, Primăria Capitalei va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică, precum şi alte câteva secţii deficitare. De asemenea, a unui minihotel pentru părinţii copiilor care vor fi operaţi şi trataţi, atât la Victor Gomoiu, cât şi la Centrul de excelenţă în oncologie pediatrică. Aparatura din acest spital, inclusiv din cele zece săli de operaţii, este de nivel european", a declarat edilul general. Firea a adăugat că nu credea că va mai participa la inaugurarea spitalului, date fiind problemele cu care s-a confruntat Municipalitatea, în ceea ce priveşte ridicarea unităţii spitaliceşti. "În momentul în care am preluat mandatul de primar general, acum doi ani, această clădire era mai mult o carcasă, lângă spitalul vechi de copii 'Victor Gomoiu', care a fost construit acum aproape 90 de ani", a spus Firea