Evenimentul ZileiSocialEste oficial! Avem două cazuri noi de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie

Este oficial! Avem două cazuri noi de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie

Este oficial! Avem două cazuri noi de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie
Avem alte două cazuri cu noua tulpină din Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută. Au fost secvențiate la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.
Au aparut alte două cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie a Covid-19. Un al treilea caz suspect este în analiză. Dacă şi acesta se va confirma, numarul persoanelor infectate va ajunge la 4.

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost identificată la alți doi români. Cele două persoane nu au călătorit în afara țării.

Procedurile de secvențiere au început miercuri

Ambele cazuri sunt din București se arată în comunicat. Pacienții sunt în stare generală bună. Ei se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Comunicatul Ministerului Sănătății cu privire la noua tulpină

„Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la Matei Balș.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Se cere amânarea deciziilor de relaxare în Bucureşti

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Noua tulpină din Marea Britanie a apărut în România pe data de 9 ianuarie. Este vorba despre o tânără din Giurgiu, care, de asemenea, nu a călătorit în afara țării noastre.

 


Accesează: