Evenimentul Zilei > International > Noua tulpină a virusului se răspândește în lumea întreagă
Noua tulpină a virusului se răspândește în lumea întreagă

Noua tulpină a virusului se răspândește în lumea întreagă

Trei cazuri ale noii tulpini britanice de coronavirus, se pare mai contagioasă decât varianta de origine, au fost depistate în Coreea de Sud.

Cele trei persoane fac parte dintr-o familie care locuiește la Londra și care a sosit pe 22 decembrie în Coreea de Sud, a anunțat luni, 28 decembrie, Agenția coreeană pentru Controlul și Prevenția Bolilor (KDCA), citată de AFP.

Persoanele infectate au fost plasate în izolare la sosirea lor, după ce fuseseră testate pozitiv cu COVID-19, a precizat agenția într-un comunicat.

Această nouă tulpină a coronavirusului, apărută recent în Marea Britanie, a fost depistată în mai multe țări europene, dar și pe alte continente, în special Canada, Iordania și Japonia.

Potrivit studiilor efectuate în Marea Britanie, noua tulpină ar fi mai contagioasă decât virusul originar. Însă, până în acest moment, nimic nu demonstrează că provoacă forme mai grave ale bolii.

Mai bine de 50 de țări au impus restricții în privința persoanelor venite din Marea Britanie și a legăturilor de transport cu această țară.

Coreea de Sud a interzis zborurile spre Regatul Unit până la sfârșitul anului, într-o primă fază.

Autoritățile sud-coreene fac eforturi în acest moment pentru a combate al treilea val al epidemiei, care își are focarul în regiunea capitalei Seul. Aici, numărul de noi cazuri pe zi a depășit pragul de o mie în ultimele zile, mai informează Agence Frace Presse.

Noua tulpină a SARS-CoV-2 reprezintă o provocare în plus pentru Marea Britanie, care se pregătește să părăsească Uniunea Europeană la sfârșitul acestui an.

Londra și Bruxelles-ul au reușit să ajungă la un acord pe ultima sută de metri, care a mai calmat piețele și pe comercianți, însă atmosfera rămâne încordată.

Executivul de la Londra, prin vocea secretarului guvernului, Michael Gove, i-a avertizat pe britanici să fie pregătiți pentru unele „perturbări” și „schimbări practice și de procedură”.

În mod straniu, noua tulpină de coronavirus a apărut în Marea Britanie, prima țară din lume care a început vaccinarea populației împotriva COVID-19.