Un sondaj de opinie realizat în București, arată că populația o duce tot mai rău din cauza creșterii prețurilor. Peste jumătate dintre bucureșteni au declarat că se simt foarte afectați de creșterea prețurilor.
Inflația galopantă din ultimul an, care a ajuns oficial, la 14 la sută, i-a făcut oe bucureșteni să declare că se simt afectați de creșterea prețurilor.
Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, a realizat un sondaj de opinie, în perioada 19-28 aprilie 2023, din care rezultă că veniturile bucureștenilor nu au crescut în ultimul an de zile, ei fiind afectați de creșterea prețurilor.
Astfel, în București, 89 la sută dintre locuitori au declarat că sunt afectați și foarte afectați de creșterea prețurilor.
La întrebarea, „Dumneavoastră personal, cât de afectat sunteți de creșterea prețurilor?”, peste jumătate, mai exact 54 la sută, au declarat că se simt foarte afectați, în timp ce 35 la sută, susțin că sunt afectați. Doar șapte la sută dintre cei care au răspuns la sondajul de opinie au declarat că sunt puțini afectați, în timp ce un procent de unu la sută, că sunt deloc afectați.
Bucureștenii nu sunt optimiști
Cei care au realizat acest sondaj de opinie au vrut să afle dacă bucureștenii cred că prețurile vor continua să crească, și în perioada următoare.
Potrivit cercetării sociologice, 90% dintre bucureșteni se așteaptă ca prețurile să crească în continuare, și în perioada care va urma.
Cei chestionați au fost întrebați și despre cum li se pare că merg lucrurile în București dar și în România. La această întrebare, 61 la sută au răspuns că lucrurile în București merg într-o direcție greșită, în timp ce acest procent crește la 68 la sută, când vine vorba despre România.
La acest sondaj de opinie au participat 1.012 persoane, cu vârste mai mari de 18 ani, potrivit stiripesurse.
BNR: inflația va scădea
Banca Națională a României a anunțat la începutul lunii aprilie, că în perioada următoare inflația va scădea simțitor.
„Potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflaţiei îşi va accelera probabil descreşterea în următoarele luni în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu (februarie 2023), sub influenţa unor efecte de bază consistente şi a corecţiilor descendente ale cotaţiilor unor mărfuri, precum şi pe fondul modificării caracteristicilor schemelor de plafonare şi compensare a preţurilor la energie”, arată BNR.