Un nou tip de anxietate în România. Mulți tineri au această frică

tineri / Sursa foto: Dreamstime

În România a apărut un nou tip de anxietate. Din ce în ce mai mulți tineri se sperie să facă un lucru extrem de simplu. O parte din ei au nevoie și de terapie pentru asta.

Un nou tip de anxietate a devenit fenomen în România. Generația Z a crescut și s-a format în epoca în care WhatsApp și celelalte aplicații de mesagerie instantă erau folosite deja de părinți. Spre deosebire de cei născuți în 1990, ai căror părinți foloseau frecvent telefonul clasic, ei au preluat comunicarea scrisă.

Din ce în ce mai mulți tineri evită să vorbească la telefon sau se sperie când primesc un apel. Un psiholog a declarat că simpla senzație de neplăcere la soneria telefonului se transformă în fobie. Ei nu vor să își sune prietenii pentru a nu deranja persoane cealaltă, pentru a nu se face de râs sau pentru a nu ieși din bula de confort.

Un nou tip de anxietate în România

Tendința pentru comunicarea scrisă prin aplicații este remarcată și la celelalte generații. Oamenii petrec din ce în ce mai puțin timp în conexiune directă, la întâlniri față în față sau discuții personale. Majoritatea preferă să trimită mesaje.

Un nou tip de anxietate în România. Mulți tineri au această frică. Sursa foto: Arhiva EVZ

Teama de a efectua și de a primi apeluri telefonice poate fi perturbatoare atât pentru viața personală, cât și pentru cea profesională. Psihologii au declarat că atât adulții,cât și tinerii, trebuie să facă terapie pentru a își trata această anxietate, potrivit A3.

Generația Z „militează” pentru independență

Tinerii din generația Z percep diferit relațiile cu cei din jur. Un studiu recent a scos la iveală faptul că aceștia refuză intenționat să le răspundă părinților la telefon. Studiul arată că peste 50 % dintre tinerii care fac parte din Generația Z nu răspund la telefon atunci când sunt sunați de părinți. Motivul principal al acestui fenomen ar avea la bază dorința acestora de a avea mai multă independență.

O mare parte dintre cei cuprinși în cadrul studiului au dezvăluit că preferă să comunice prin mesaje și că nu suportă să fie sunați de părinți. Studiul arată că doi din trei părinți sunt nemulțumiți de modul în care copii lor aleg să comunice. Mai mult, o parte dintre aceștia sunt convinși că adolescenților le este teamă să vorbească la telefon cu familia.

Un nou tip de anxietate în România. Mulți tineri au această frică. Sursa foto: Pixabay

Mulți tineri sunt pe antidepresive

Psihologii au mai declarat că tinerii din generația Z au mari probleme de exprimare și că mulți sunt anxioși sau depresivi, fără să aibă un motiv real. Aceștia au spus că mulți adolescenți primesc antidepresive sau somnifere pentru a scăpa de probleme.