NOSTALGIA TV: Dorina Lazăr

NOSTALGIA TV: Dorina Lazăr

Născută pe 7 noiembrie 1940, Dorina Lazăr este una dintre cele mai cunoscute actriţe de teatru şi film din România.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa profesorului universitar Ion Finteşteanu, asistenţi Sanda Manu şi Dem Rădulescu. După finalizarea studiilor, actriţa este repartizată la Teatrul Regional Bucureşti, iar din 1969 intră în echipa de actori a Teatrului Odeon. Devine director al teatrului de pe Calea Victoriei la 34 de ani după ce a intrat prima dată pe porţile sale.

Printre cele mai recente producţii lansate pe scena instituţiei pe care o conduce se numără şi piesa „Camera de hotel“, în regia lui Alexandru Dabija, după textul lui Barry Gifford, poet, romancier, editor, eseist, biograf, memorialist, dar şi scenarist american multipremiat. „Barry Gifford este unul dintre cei mai bine cotaţi scenarişti de la Hollywood, se vede că ştie să facă partitură pentru actori. Din două-trei replici, se conturează foarte bine personajele“, a apreciat directorul Teatrului Odeon pentru Mediafax, cu ocazia lansării de luna trecută.

În stagiunea 2007-2008, cunoscuta actriţă mai poate fi urmărită în piesele „Gaiţele“, în rolul Anetei Duduleanu, „Şefele“, în rolul Gretei, sau în „Cinci piese scurte - O fată de măritat“, de Eugen Ionescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă teatru, Dorina Lazăr s-a remarcat în numeroase producţii cinematografice, dintre care amintim: „Modigliani“ (2003), „Amen“ (2001), „Crucea de piatră“ (1993), „O vară de neuitat“ (1993), „Balanţa“ (1991) sau „Năpasta“ (1982).