Normă de MAIDANEZI pentru hingherii din Constanța

Normă de MAIDANEZI pentru hingherii din Constanța

Primăria din Constanța vrea să achiziționeze servicii de ecarisaj, pentru că numărul câinilor fără stăpân a crescut foarte mult. Printre criteriile pentru alegerea hingherilor se află și numărul minim de câini prinși și transportați la adăposturi: 400 lunar.

Numărul de reclamaţii cu privire la maidanezii de pe străzile din Constanţa a crescut foarte mult în ultimul timp, astfel că acum administrația locală a decis să rezolve problema, scrie publicația locală Cuget Liber

„Având în vedere numărul mare de solicitări venite de la cetăţeni în legătură cu prezenţa câinilor agresivi pe străzile municipiului, mai ales cele care reprezintă urgenţe, considerăm că la momentul actual ne confruntăm cu o gravă problemă funcţională pentru rezolvarea căreia trebuie identificate soluţii rapide şi eficiente. Prin urmare, soluţia optimă aleasă constă în atribuirea, în urma unei proceduri de achiziţie, a unui contract de prestări servicii, unui operator economic care are în obiectul de activitate servicii sanitar veterinare sau unei organizaţii neguverna-mentale din domeniul protecţiei animalelor. Acestea ar trebui să deţină adăpost autorizat, mijloace de transport înregistrate la DSV şi personal angajat calificat pentru îndeplinirea activităţilor prevăzute de lege”, spunreprezentanţii Primăriei Constanţa.

Printre obligaţiile celui care primi contractul de ecarisaj se numără realizarea unui site de promovare al adopției câinilor maidanezi, actualizat zilnic, cu poze, numărul microcipului, semnalmentele animalului, data şi adresa capturării. Numărul câinilor adoptaţi va trbui să fie superior faţă de al celor eutanasiaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Primăria Constanţa intenţionează să realizeze un studiu comparativ pentru serviciul de prindere şi transport câini fără stăpân în municipiul Constanţa. În cadrul studiului se solicită tarife de prindere şi transport câini pentru un număr lunar mediu de 400 câini fără stăpân prinşi din municipiul Constanţa şi transportaţi la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5. În tarifele solicitate trebuie evidenţiate toate cheltuielile cu personalul angajat, cu întreţinerea şi funcţionarea optimă a autoutilitarei, cheltuieli reprezentând consumul de combustibili, cheltuieli materialele necesare pentru prinderea câinilor fără stăpân şi pentru echiparea corespunzătoare a personalului”, se mai arată în anunţul publicat de Primăria Constanţa.