Evenimentul Zilei > Economie > Nori negri la orizont pentru români. Guvernul ar putea să modifice impozitul pentru salarii, pensii și cel pe profit
Nori negri la orizont pentru români. Guvernul ar putea să modifice impozitul pentru salarii, pensii și cel pe profit

Nori negri la orizont pentru români. Guvernul ar putea să modifice impozitul pentru salarii, pensii și cel pe profit

Conform textului din PNRR, românii ar putea să suporte noi directive fiscale ce țin de impozitarea pensiilor, salariilor, dar și cel pe profit pentru firme.

Veste proastă pentru români, pentru că Guvernul ar vrea să regândească impozitul pe salarii, contribuţiile la sănătate, pensii, impozitul pe proprietate şi impozitul pe profit pentru firme.

Modificările se regăsesc în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), acolo unde este luată în calcul şi ajustarea impozitului pe profit.

În documentul trimis de membrii Executivului către Bruxelles, prin care vrem să obţinem cele aproape 30 de miliarde de euro, se precizează că Guvernul are de gând să adopte o aliniere a taxelor şi impozitelor cu statele din Uniunea Europeană (UE). Țara noastră îşi bazează veniturile pe impozitarea consumului şi mai puţin pe impozitarea veniturilor, profiturilor sau proprietăţilor  – este una dintre frazele scrise de reprezentanţii Guvernului în PNRR. Adică profiturile, veniturilor sau proprietăţilor românilor ar putea să aibă de suferit la nivelul impozitării, conform Antena 3.

Ce scrie în documentul respectiv:

– „Este necesară alinierea sistemului de impozitare cu actuala si viitoare etapă de dezvoltare a României.”

– „(…) trebuie să înţelegem mai bine, cel puţin la nivel teoretic, oportunităţi de dezvoltare a politicilor în ceea ce priveşte impozitul pe proprietate, impozitul pe profit, precum şi sarcina fiscală aferentă veniturilor persoanelor fizice prin comparaţie cu politicile privind taxarea din statele membre ale UE.”

– „Din perpectiva sistemului fiscal de impozitare (inclusiv din perspectiva contribuţiilor sociale), obiectivul este de a supune dezbaterii publice, şi de a aproba un proiect legislativ până la finalul anului 2022, cu implementare etapizată, începând cu anul 2023, în funcţie de analiza rezultatelor economice aferente actulului format.”

– „Legislaţia fiscală românească va face obiectul unei analize amănunţite, cu asistenţă tehnică, în special în domeniul impozitelor şi contribuţiilor sociale datorate pe veniturile obţinute de persoane fizice, impozitul pe profit, impozitul pe proprietate.”

Legea ar trebui aprobată până în anul 2023

Aceste paragrafe din PNRR demonstrează că Guvernul condus de Florin Cîțu ar putea modifica impozitele și contribuțiile. Atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, conform sursei citate.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: