Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nora lui Dan Adamescu: „Ziarul România liberă l-a condamnat pe socrul meu la moarte!”
Nora lui Dan Adamescu: „Ziarul România liberă l-a condamnat pe socrul meu la moarte!”

Nora lui Dan Adamescu: „Ziarul România liberă l-a condamnat pe socrul meu la moarte!”

Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu, omul de afaceri care a murit în noaptea de luni spre marți, a dezvăluit, pentru Antena 3, că Sistemul și ziarul pe care-l patrona „au pus umărul” la trecerea lui Adamescu în neființă. Motivul invocat? N-ar fi vrut să facă denunțuri împotriva lui Traian Băsescu și a Elenei Udrea!

Declarațiile Adrianei Constantinescu sunt incendiare: „DNA se aştepta ca socrul meu să-l denunţe pe Traian Băsescu… Nu știu să fi fost prieten cu Traian Băsescu. Eu nu i-am văzut niciodată împreună! Cred că această poveste a venit strict de la România Liberă, pentru că România Liberă l-a susținut pe Traian Băsescu, așa cum îl susține acum pe Iohannis. Deși sunt contra acestui regim, le-am spus ziariștilor de la RL că sunt liberi să scrie ce vor, dar că îi rog să fie echilibrați, să vadă și latura cealaltă, să se uite la dovezi, la ce i se întâmplă lui Alex (n.r. – Adamescu junior), la ce i se îmtâmplă tatălui lui. Pe vremea aia era Turturică, după care s-a dus la Digi 24. El este în sistem… De acolo cred că i s-a pus această amprentă lui Dan, că este cu Băsescu”.

Nora lui Adamescu a continuat: „Părerea mea este că acest ziar pur și simplu l-a condamnat la moarte. I-a adus numai dușmani, numai nenorociri. Dar Dan nu a vrut să renunțe la el. Lumea l-a asociat cu ziarul, cu procesul pe care l-a avut”.

Elena Udrea susține bănuielile Adrianei

În legătură cu acestea, pe contul ei de Facebook, Elena Udrea a postat că „un om a murit pentru că nu a vrut sa mintă și să mă denunțe pe mine și pe Traian Băsescu, așa cum i-au cerut procurorii DNA. Da, dacă Dan Adamescu ar fi spus ceva despre mine, ar fi scăpat de acuzații și astăzi ar fi fost în viață! Dar ar fi însemnat să mintă, pentru că nici măcar nu mă cunoștea… și omul acesta a avut onoare și a preferat să devină victima Sistemului, care își alege țintele și face justiție în funcție de cine îi este adversar”.

Udrea a încheiat: „Dar alții nu au fost la fel de curajoși, nu au avut onoare și au ales să mintă, să spună ce își doreau procurorii să audă, ca să mă poată aresta și acuza… Văzând soarta lui Adamescu, îi înțeleg că nu au vrut să pățească la fel și le iert frica și lașitatea”.

Condițiile din penitenciar i-au fost fatale

Adriana Constantinescu a mai afirmat că „pentru mine, acești oameni au fost niște criminali. El nu s-a transformat în turnător cum voiau ei. El a murit demn. S-a eliberat singur! Nu a dat cu subsemnatul. Nu pot să-i numesc altfel decât torționari, staliniști. I se cerea să facă denunţuri, iar singurii pe care putea să-i dea erau Ruşanu şi Negriţoiu, însă anchetatorii îi voiau doar pe Băsescu şi pe Udrea. I s-a transmis de la şefa DNA că până aici i-a fost”.

Nora lui Adamescu pare de neoprit: „Ultima perioadă din viaţa lui a fost o tortură. O tortură cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor! Sistemul e vinovat. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui, care nu s-au uitat pe documentele venite de la medici… Condiţiile din închisoare… Au ţinut un om şi l-au torturat pur şi simplu! Acum uite că şi-a dat sufletul, nu a mai putut să lupte. Iar Alex nu se poate întoarce în țară… Când vezi că ți-au ucis tatăl, trebuie să fii nebun să mai vii! Îl vor omorî și pe el! România nu mai are justiție. Este tortură și regim stanilist”.

ANP: Teoria bacteriei ucigașe

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis un comunicat referitor la decesul omului de afaceri Dan Adamescu, patronul cotidianului România Liberă. Reprezentanții penitenciarelor susțin că bacteria invocată de familia celui decedat ca fiind cauza morții „nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar,nefiind diagnosticat în acest sens la internarea în spitalul din reţeaua publică”.  (Petrișor Cană)

Klaus Iohannis vrea să afl e adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că nu l-a cunoscut personal pe omul de afaceri Dan Adamescu, dar că este gata să susţină procedurile legale prin care să se stabilească adevărul în acest caz, transmite Agerpres. (Carmen Vintilă)

Alexander nu vine la înmormântare

„Nu pot veni în țară pentru înmormântarea tatălui meu. Am mandat de arestare. Nu pot veni în țară”, a declarat Alexander Adamescu în emisiunea lui Silvliu Mănăstire de la B1TV. (Matei Năstase