Noile restricții îi îngrijoară pe politicieni. Ce i-a speriat

Secretarul de stat Andreea Moldovan recunoaște că „aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor” provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, admite că „aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, provocate de noul set de restricții instituite în 28 martie, provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor.

Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor

Oficialul face un apel insistent către populaţie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. „Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere”, afirmă medicul.

De asemenea, secretarul de stat îndeamnă la o regândire a modului de a ieși la cumpărături. „Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora 7”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24. Cu alte cuvinte, să își facă tot omul provizii, ca în vremea comunismului, pentru a nu mai aglomera excesiv centrele comerciale.

Specialistul a explicat generos că prin restricţionarea circulaţiei după anumite ore, autorităţile vizează exact reducerea mobilității excesive sau formarea aglomerației în spaţii mici unde transmiterea virusului se poate face uşor.

Îndemnul oficialilor: Cu răbdarea treci și pandemia

„Rog încă să mai avem răbdare, să respectăm aceste reguli, pentru că cu cât le vom respecta acum mai ferm şi mai strict fiecare dintre noi, cu atât vom scurta acest interval de restricţii şi ne vom îndrepta spre acel moment în care să ajungem la acea libertate pe care ne-o dorim”, a adăugat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Andreea Moldovan a mai precizat că măsura reducerii programului de funcţionare al magazinelor are rolul de a da timp şi angajaţilor acestora să îşi încheie programul şi să ajungă acasă înainte de ora 20:00, în localităţile cu rate mari de infectare.