Noile recomandări pentru menținerea ordinii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 28 septembrie 2020, 02:53
Acum vă rog să mă scuzați trebuie să intru cu ”My Friend” din Mauna Kea. V-am povestit altădată de regretatul meu prieten Paul Coleman și de cum a fost înlocuit în corespondență de My Friend. Mister, scandal, furt de date! My Friend mi-a povestit, ieri noapte, că o colegă de la un obsevator vecin, sunt 13 în total, la patru mii de metri înălțime, a reclamat că i s-au furat date. Astronoama, deloc urâtă, necăsătorită, susține că datele furate de la ea erau observarea, în mai multe spectre de radiație, a iscoadei ‘Oumuamua care a fost observată, prima oară, în sistemul solar, în anul 2017. Dacă nu vă mai amintiți, ‘Oumuamua este un obiect interstelar foarte, foarte ciudat. Vine din afara sistemului solar. Accelerează, o cometa, sau un asteroid, nu fac așa cea. A ales cea mai bună traiectorie, ca să se folosescă de efectul de praștie, ocolind Soarele. O cometă sau un asteroid nu-și aleg, sau schimbă traiectoria. Are o geometrie ciudată, un ”cilindru” de peste o sută de metri lungime și un diametru de peste zece metri.
Astronoama din Hawai, să-i spunem Karen, susține, că, în înregistrările ei, furate din observator, se evidențiau scurte emisii de mezoni de foarte înaltă energie, cu sursă din ”iscoadă” care parcă scana planetele întâlnite. Karen recunoaște că se poate să fi fost și alte particule, pe care aparatura ei nu le-au detectat, sau putea fi altă radiație, interpretată de aparate drept mezoni. A observat scanarea planetelor Mercur și Venus, apoi când a raportat descoperirea, a primt alte ținte urgente de observat. Eu am râs, am zis că frumușica astronoamă la sfârșitul vârstei de aur de 30 de ani, vrea să atragă atenția, caută o căsătorie. Dar dacă nu este așa și ‘Oumuamua își merită numele de iscoadă, adică este o sondă interstelară? Bună întrebare!
Să văd ce știu cei de pe ”Dimineața Astronomilor” despre ‘Oumuamua. Noaptea este tânără și am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!