Johan Kobborg a eliberat biroul de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) și, însoțit de părerile de rău ale colaboratorilor apropiați, a părăsit instituția. Ironic, plecarea coregrafului danez s-a făcut vineri, chiar în ziua ultimei premiere de balet a stagiunii, „In the Night. In The Middle, Somewhat Elevated”, care s-a dovedit un succes. Promisiunile de rezolvare a scandalului, făcute atât de politicieni, cât și de șefii ministerului Culturii, nu au dus nicăieri. Mai mult, coregraful danez a dezvăluit pe pagina sa de socializare că Beatrice Rancea, director interimar al ONB, ar fi adunat semnături pentru a vedea cât de oportună e prezența sa în instituţie, în ciuda performanțelor obținute. „Kobborg a purtat discuții cu d-na Rancea, unde i s-a spus că nu poate fi readus în această stagiune deoarece ar izbucni un nou scandal. Managerul a lăsat să se înțeleagă că există disponibilitate pentru stagiunea viitoare. Fără un răspuns concret, Kobborg a dat un ultimatum conducerii, dar fără niciun rezultat”, a declarat un apropiat al danezului pentru EVZ. Beatrice Rancea  nu a putut fi contactată.


FOTO: Beatrice RanceaO ședință pentru liniștea balerinilor

Venită recent la conducerea ONB, prima întâlnire a lui Beatrice Rancea a fost cu cei aproximativ 100 de balerini. „Mi s-a părut deschisă la dialog. Ne-a spus că vrea să afle care sunt revendicările noastre, fie români, sau străini și ușa sa este deschisă. Doamna Rancea susține că ONB s-ar bucura să continue colaborarea cu balerinii străini, dar că nu va împiedică pe nimeni să plece”, a dezvăluit un alt balerin pentru EVZ.

De la debutul scandalului de la Operă, 15 balerini au plecat, iar alţii se gândesc să facă acest pas. Printre ei, şi surorile Minoiu, Alice și Marina. „Mă număr printre cei ce nu vor să rămână, pentru că am revăzut neprofesionalismul care era până acum trei ani”, a spus Alice Minoiu pentru EVZ. Despre Marina Minoiu, ce a dansat sâmbătă în „In the Middle”,colegii spun că este posibil să se alăture din toamnă Baletului Regal Danez, alături de Johan Kobborg.

Huiduieli pentru dirijor!

Sâmbătă seara, cele 1.000 de locuri ale Operei bucu reștene au fost pline la cea de-a doua reprezentație a premierei naționale – „In the Night. In the Middle, Somewhat Elevated. Theme and Variations”. Spectacolul a fost un triumf, iar publicul a fost surprins când un grup restrâns l-a huiduit pe dirijorul Tibi Soare (foto). A fost nevoie de intervenția oamenilor de ordine pentru a calma spiritele. Totul s-a desfășurat sub privirile lui Beatrice Rancea, dar și a regizorului Andrei Șerban, veniți să asiste la reprezentație. 

Te-ar putea interesa și: