Evenimentul Zilei > Social > Noi semnale misteroase vin din Spaţiu! Originea este neobișnuită
Noi semnale misteroase vin din Spaţiu! Originea este neobișnuită

Noi semnale misteroase vin din Spaţiu! Originea este neobișnuită

Astronomii au captat o undă radio misterioasă care vine din spațiu. Semnalele par că vin din direcția sistemului Proxima Centauri, steaua cea mai apropiată de Sistemul Solar.

Unda radio a fost captată în timpul a 30 de ore de observații ale telescopului Parkes din Australia. Cercetătorii încă nu au putut identifica dacă vine de la un emițător terestru, precum un echipament de la sol sau un satelit în trecere.

Căutarea vieții în altă parte a fost lungă și profund neproductivă, cel puțin în ceea ce privește încercarea de a găsi civilizații extraterestre

Astronomii care lucrează în cadrul proiectului „Breakthrough Listen” se ocupă constant de ascultarea sunetelor din spațiu, dar până acum, toate undele radio pe care le-au captat au putut fi atribuite unor surse terestre. Nu și de această dată, însă.

Acest ultim semnal ar putea avea și el ca origine o sursă obișnuită de pe Pământ, însă fasciculul îngust cu o frecvență de aproximativ 980 mhz, pare să fie consistent cu mișcarea unei planete îndepărtate, fapt ce face și mai interesant acest misterios fenomen. În urma descoperirilor, cercetătorii pregătesc un articol științific în care își detaliază concluziile inițiale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE