Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut

Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut Prețul carburanților. Sursa foto: Dreamstime.com

Finalul de săptămână vine cu noi scumpiri de carburanți. La pompă, benzina standard este mai scumpă astăzi cu 4 bani pe litru. În schimb, prețul motorinei standard rămâne nemodificat.

Preţ carburanţi 25 aprilie. Benzină mai scumpă la pompă

Preţul benzinei standard a crescut cu aproximativ patru bani pe litru faţă de ziua anterioară. Astfel, un litru de benzină standard se găsește la pompă la prețuri cuprinse între 7,39 şi 7,49 lei.

În același timp, preţurile la benzină premium, motorină standard, motorină premium şi GPL au rămas neschimbate faţă de cele afişate la pompă în ziua precedentă.

petrom

Sursa foto: Arhiva EVZ

Lista prețurilor pentru motorina standard și premium

După noile modificări, un litru de benzină premium costă între 7,9 şi 8,14 lei. Totodată, un litru de motorină standard se găsește la pompele din benzinării la prețuri între 7,44 şi 7,53 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, un litru de motorină premium costă între 7,8 şi 8,04 lei, iar un litru de GPL ajunge la prețul de 3,49 lei.

Prețurile la benzină și motorină

Sursa foto: Arhiva EVZ

Benzină mai scumpă la pompă

Prețul pentru acest tip de carburant este în creștere față de ziua precedentă. În același timp, prețul pentru un litru de motorină standard a rămas nemodificat.

Principalele țări producătoare de petrol din Uniunea Europeană, în anul 2022, au fost Italia, Danemarca și România, conform Eurostat. Deși prețurile petrolului au crescut semnificativ din cauza invaziei rusești din Ucraina, producția de țiței a UE a continuat să scadă. În anul 2022, țara noastră a produs peste 3 milioane de tone de carburant.

Totuși, producţia de petrol în Uniunea Europeană a atins un minim istoric în 2022. În anul respectiv au fost produse circa 16,3 milioane de tone de carburant, în scădere cu 7,4% față de 2021. De asemenea, procentul a fost cu 61% față de nivelul maxim din 2004, de 41,8 milioane de tone.

În anul 2022, producția de petrol a înregistrat scăderi în Italia, Danemarca și România a scăzut semnificativ. Totuși, rafinăriile din UE au înregistrat o creștere globală în producția de produse petroliere.