"Instalăm informațiile pe care le doriți, cum ar fi numele dumneavoastră, numărul dumneavoastră de mobil, conturile dumneavoastră de socializare și site-ul web", a declarat Nour Makarem.
Tehnologia care stă la baza implementării acestei măsuri poartă numele de NFC - comunicare în câmp apropiat -, ceea ce înseamnă că informațiile transmise de „unghiile inteligente” pot fi conectate la diverse dispozitive mobile.
Nour Makarem spune că, în opinia ei, astfel de cipuri ar trebui să fie implementate și pentru utilizarea lor în cadrul restaurantelor sau la plățile fără contact, conform antena3.
Plată cu unghii acrilice
În anul 2016, o studentă de la Școala de Arte Central Saint Martins, pe nume Lucie Davis, a dezvoltat, pentru lucrarea sa de final de studii, ideea plății contactless prin unghii. Ea a implementat în unghiile sale un cip RFID (radio-frequency identification) pe care le-a folosit pentru a-și plăți călătoria cu metroul. Cip-ul a fost conectat la contul Oyster (sistem de carduri pentru transport din Londra).
Lucie Davis a spus că a fost „inspirată de interacțiunea cu tot ceea ce ne înconjoară în fiecare zi”, conform informațiilor publicate pe Instagram.