Manichiura perfectă în confortul casei tale

13 Jan 2021
Manichiura perfectă în confortul casei tale

Pentru că ne dorim întotdeauna să arătăm impecabil, trebuie să avem grijă ca niciun detaliu să nu fie omis. Mâinile sunt ca o carte de vizită pentru femei, de aceea este important să aibă mereu o manichiură impecabilă. Din păcate, în această perioadă, ni se recomandă să renunțăm la vizitele la saloanele de înfrumusețare, și să încercăm să ne descurcăm acasă. Astfel, pentru a-ți veni în ajutor, am încercat să îți oferim câteva informații despre cum să îți faci manichiura perfectă, chiar la tine acasă.

Pregătește tot ce ai nevoie

Pentru o manichiură perfectă acasă ai nevoie de ceva mai mult decât o sticlă de ojă, o pilă de unghii și foarfece. Cel mai bine este să ai în casă un set professional de produse de manichiură – pedichiură, pe care să îl ai la îndemână, și să nu uiți să-l dezinfectezi bine.

Curăță bine unghiile

Înainte de a începe operațiunile care presupun realizarea manichiurei, trebuie să cureți foarte bine mâinile și unghiile. În acest fel, ai siguranța că și lacul va fi mult mai rezistent, dar se reduce mult și riscul unor infecții.

Scapă de cuticule

Cel mai bine este să nu îți tai cuticulele, doar să le împingi ușor. Unghia va avea un aspect elegant, și va părea chiar și mai lungă. Dacă totuși cuticula este prea groasă, o poți tăia. Nu uita ca înainte de tăierea sau împingerea cuticulelor, să ții mâinile în apă caldă, pentru a fi mai ușor de manevrat.

Mai întâi se pilește, apoi se lustruiește

Dacă procedezi în acest fel, stratul de bază aderă mai bine la unghie, ceea ce va oferi un aspect profesionist acestora, chiar dacă ți le-ai făcut singură, acasă.

Nu folosi multă ojă

Cea mai frecventă greșeală atunci când îți faci manichiura acasă este să aplici un strat gros de ojă, pentru un aspect precum cel din revistele de specialitate. Total greșit, pentru că obții un efect total opus, iar riscul de ciobire al ojei este mult mai mare așa.

Dacă preferi aspectul de revistă și o durată mai îndelungată a aspectului proaspăt și frumos al unghiilor, îți recomandăm manichiura semipermanentă. Vei avea nevoie se o lampa UV pentru uscarea unghiilor, de baza si de finish si bineinteles, de oja semipermanenta. Alege aparatură și accesorii de calitate și te vei bucura de o manichiură perfectă, la final.

Ai grijă de mâinile tale

Atunci când ne întâlnim cu cineva, primul lucru pe care îl observăm la acea persoană sunt mâinile. În plus, să nu uităm nici faptul că pe perioada iernii sau atunci când sunt frecvent supuse la chimicalele din produsele de curățenie, a avea mâini frumoase și îngrijite este ceva mai greu decât pare la prima vedere! De aceea, este bine să folosești produse pentru îngrijirea mâinilor și a unghiilor.

Este important să ai mereu în vedere faptul că, în afară de o igienă riguroasă, pentru păstrarea frumuseții și elasticitatea pielii, dar și pentru aspectul îngrijit al unghiilor, chiar și atunci când vârsta își spune cuvântul, se recomandă aplicarea unor produse speciale, care nu trebuie să-ți lipsească din casă.