Potrivit unor dezvăluiri făcute de Cancan.ro, Matteo Politi s-a combinat cu fosta noră a unui fotbalist de mare avengură din Generația de Aur. Relația s-a înfiripat la scurt timp după ce Politi a ajuns în România. Se pare că falsul medic a profitat de faptul că fiul fostului fotbalist se despărțise de iubită și a intrat pe fir. 

Pe lista de cuceriri ale escrocului care se dădea drept medic sunt trecute și alte frumuseți din România. Printre acestea ar fi și A.D, o superbă apariție care s-ar fi recomandat a fi „asistenta” medicului fantomă, mai scrie sursa citată

Medicul fals a fost adus, miercuri seară, pentru audieri, la Secţia 4 Poliţie. El avea asupra sa un troler şi o geantă de voiaj. 

Matteo Politi, absolvent a 8 clase Matteo Politi, a fost reținut la vama Curtici, după ce a încercat să fugă din țară. Italianul care profesa în România ca medic, sub numele Matthew Mode, deși ar avea doar opt clase, a fost depistat de Poliția de Frontieră într-un tren cu destinația Budapesta. 

„În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune. Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, se arată într-un comuncat remis presei.