Evenimentul Zilei > International > Noi declarații ale lui Igor Dodon despre Maia Sandu. „Atacuri gratuite față de oponenții politici pentru a camufla eșecul ei”
Noi declarații ale lui Igor Dodon despre Maia Sandu. „Atacuri gratuite față de oponenții politici pentru a camufla eșecul ei”

Noi declarații ale lui Igor Dodon despre Maia Sandu. „Atacuri gratuite față de oponenții politici pentru a camufla eșecul ei”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a reacționat după ce președinta Maia Sandu a declarat că dacă acesta ar fi președintele țării atunci ar fi ajutat Rusia să folosească Republica Moldova în războiul împotriva Ucrainei.
Igor Dodon a fost președinte al Republicii Moldova în perioada 23 decembrie 2016 și 24 decembrie 2020. În contextul declarațiilor Maiei Sandu, Dodon a ținut să precizeze că dacă Republica Moldova era guvernată în prezent de socialiști azi era pace, ordine, liniște socială, prețuri mici la gaz și la produsele esențiale. De  asemenea, fostul șef de stat a explicat că ar fi existat ajutor pentru agricultori și creșteri stabile de pensii și salarii.
„Doamna președinte Sandu iarăși practică atacurile gratuite față de oponenții politici, pentru a camufla eșecul ei personal în guvernarea țării. O sfătuiesc pe doamna Maia Sandu să înceteze să facă populism discutând despre mine. Ea poate demonstra într-un singur mod dacă este aptă politic sau nu – să facă viața oamenilor mai bună și mai ușoară. Dar se întâmplă invers, din păcate – viața oamenilor devine tot mai grea și mai grea.”, a menționat Igor Dodon.

Declarațiile președintei Maia Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, susține că dacă Igor Dodon ar fi președinte acum, atunci el ar fi ajutat Rusia să folosească Republica Moldova în războiul împotriva Ucrainei. Declarațiile au fost făcute în cadrului unui interviu și a explicat că este tragic că sunt persoane care susțin războiul, care consideră că se poate pur și simplu să ataci o altă țară, să distrugi orașe, să fie uciși copii și oameni.
Mai mult decât atât, președinta Republicii Moldova a ținut să precizeze că nu își dă seama cum unele persoane pot susține acțiunile lui Vladimir Putin din Ucraina. „Eu înțeleg că propagandă, manipulare, dar cel mai de preț sunt viețile omenești, iar eu vreau ca să fie o guvernare pentru care viețile omenești este cel mai de preț lucru”, potrivit Unimedia.

Tensiuni între Maia Sandu și Igor Dodon

Nu este pentru prima dată când există un schimb de replici de la depărtare între cei doi politicieni. De când Maia Sandu a preluat funcția de președinte, Dodon a oferit mai multe declarații în care o critica pe actuala șefă de stat. În urmă cu o lună, Sandu s-a arătat îngrijorată de amploarea războiului din Ucraina și a explicat că admite toate scenariile cu privire la soarta războiului izbucnit în Ucraina. De asemenea, ea a precizat că se pregătește pentru toate scenariile, iar în cazul unui atac al Rusiei, țara va cere ajutor.

În urma declarațiilor președintei, Dodon a declarat că e de părere că nu există pericole armate din partea Federației Ruse. Mai mult decât atât, fostul lider a spus că puterea de la Chișinău trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor cetățenilor.