Noaptea Europeană a Muzeelor. Primăria Capitalei poate fi vizitată pe 12 iunie, de la ora 18,00 la 24,00

Noaptea Europeană a Muzeelor. Primăria Capitalei poate fi vizitată pe 12 iunie, de la ora 18,00 la 24,00

Edilul bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor şi va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18,00 până la ora 24,00.

„În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 - 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18,00 până la ora 24,00.

Am pregătit pentru toţi cei care vor să ne treacă pragul două expoziţii despre istoria Bucureştiului şi a primăriei sale - una intitulată 'Uranus acum', despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului Bucureşti", a  anunțat Nicușor Dan.

Acesta menţionează că primăria va găzdui de asemenea un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vă aştept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria şi cultura bucureşteană, alături de prietenii şi colaboratorii noştri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin şi ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment", precizează Nicuşor Dan.

Acesta reaminteşte că toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa şi ele la Noaptea Europeană a Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor, în toată țară

În acest an, sâmbătă,12 iunie, va avea loc, la nivel naţional, cea de a 17-a ediţie a Nopţii Muzeelor. Publicului îi sunt propuse expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar şi unele activări în mediul online.

Organizatorii anunță că activităţile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor.

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat de public cu mare interes, în fiecare an.