Noaptea Albă a Galeriilor. În zece orașe din țară puteți petrece

Noaptea Albă a Galeriilor. În zece orașe din țară puteți petrece

Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de creație se deschid mâine, timp de o noapte, pentru a oferi publicului un program divers și dinamic.

 Vineri, 30 septembrie 2016, de la ora 21.00-la ora 4:00, la cea de-a 10-a ediție Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) vom afla cele mai noi tendințe din arta contemporană românească și internațională. Pentru prima dată evenimentului ce a debutat în București i se alătură și alte nouă orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Ce vizităm?

  • Muzeul de Artă Recentă (MARe) se deschide pentru o noapte vizitatorilor cu vernisajul expoziției Mai-multca- abstractul (MAMUCA). O expoziție de o noapte, prezentată într-o clădire aflată în construcție. Un eveniment efemer într-un proiect în derulare. Nimic nu descrie mai adecvat profilul MARe, pentru care „șantierul” va fi o stare de spirit, mai ales după ce muzeul va fi inaugurat oficial în a doua jumătate a anului 2017. Vizitatorii care îi vor călca pragul cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor vor fi, practic, primii vizitatori ai viitorului muzeu MARe.
  • Grădina Sticlarilor își așteaptă vizitatorii începând cu orele 19.00, pe Strada Vasile Lascăr numărul 36, să „Experimentați un nou tip de creativitate”. Propunerea constă într-o expoziție vie care are ca scop transpunerea unor valori consacrate în lumina contemporană, îmbinând sculptura cu sunetul și video mapping. l Memories from another life, proiectul semnat de artistul plastic Alexandra Baciu vă așteaptă pe strada Mătăsari, nr. 17, pentru a descoperi conceptul unei expoziții inedite.

Agendă

NAG RETROSPECT: Memory Leaks Vernisaj: joi, 29 septembrie 2016, ora 19:00 ARCUB - Hanul Gabroveni. Expoziția propune o întoarcere în timp prin cercetarea primilor nouă ani de desfășurare a Nopții Albe a Galeriilor.

NO MAN’S LAND / zece discursuri din arta contemporană românească. Proiectul constă în prezența pe același teritoriu a zece expoziții distincte, care generează, prin poziționarea lor aleatorie, conflict sau armonie între discursurile propuse de zece curatori invitați pentru a evidenția profilul cultural al orașelor participante.

Do you see what we See? Masă rotundă cu specialiști internaționali în domeniul artei contemporane Duminică, 2 octombrie 2016, 17:00 Rezidența Scena9 (RS9). Invitați: Branko Franceschi (Croația), Hilde de Bruijn (Olanda), Simon Hewitt (Elveția), Kate Sutton (S.U.A).