Cât va ninge în România. Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare

Cât va ninge în România. Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare Un anticiclon puternic vine în România. Ninsori și temperaturi scăzute în toată țara. Sursa foto: EVZ

Administrația de Meteorologie(ANM) a anunțat cât va ninge în România. Vremea se va schimba radical în toată țara de săptămâna viitoare.

Administrația de Meteorologie(ANM) a anunțat că zilele cu ninsoare vor dispărea de săptămâna viitoare. Finalul de săptămână, până sâmbătă, va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute. De luni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturi scăzute, lapoviță și ninsoare

„Iarna încearcă și ea să-și intre în drepturi și mai aduce câte un val de aer rece. În consecință, vor fi și precipitații în transformare în lapoviță și ninsoare, ceea ce se întâmplă și la momentul acesta.În jumătatea de est a teritoriului avem temperaturi destul de scăzute, temperaturi ușor negative, cel mai rece fiind în Moldova și în estul Munteniei, acolo unde temperaturile înregistrează valori de - 3 spre -2 grade și precipitațiile sunt deja transformate în ninsoare şi pe aici, pe colo, doar lapoviță sau ploaie slabă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În consecință, acolo unde plouă și se asociază și cu aceste temperaturi scăzute, în partea de sud-est a teritoriului, vorbim deja de depuneri de polei. În restul țării, în regiunile vestice, temperaturile sunt ușor pozitive, dar mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată cel mult 3-4 grade”, a anunțat meteorologul.

Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare

Meteorologul ANM a mai spus că vremea va fi rece în acest weekend, dar că peisajul va fi frumos. Acesta a declarat că temperaturile vor crește de duminică și că săptămâna viitoare va fi mai cald decât normalul perioadei.

Vremea în luna decembrie

Cât va ninge în România. Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Mâine și poimâine vorbim de o vreme în general frumoasă ca aspect, dar în continuare rece chiar și pentru această perioadă. Mâine, chiar dacă vor mai crește ușor temperaturile, în zona Moldovei, în mod deosebit, unde astăzi vor fi în general negative, mâine doar ușor pozitive, cu 1-3 grade, iar în rest cel mult 5-6 grade. Veștile sunt bune sub acest aspect, pentru că se va încălzi ușor de duminică și în prima parte a săptămânii care urmează”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, joi, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru 8 decembrie

Mâine, 8 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi mai mult noros ziua şi parţial noros noaptea. Vor fi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare local la munte, iar în Dobrogea şi pe arii restrânse în restul teritoriului mixte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul ţãrii, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40...50 km/h. Maximele se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 1 grad.