Evenimentul Zilei > International > Nigel Farage, atacat cu lapte pe străzile oraşului Newcastle. Video cu incidentul în articol
Nigel Farage, atacat cu lapte pe străzile oraşului Newcastle. Video cu incidentul  în articol

Nigel Farage, atacat cu lapte pe străzile oraşului Newcastle. Video cu incidentul în articol

În timpul campaniei electorale, liderul partidului Brexit, Nigel Farage, este atacat cu lapte pe o stradă din Newcastle. În imagini vedem cum un bărbat aruncă pe el o cutie cu lapte. Gardienii lui Farage nu au mai avut ce face decât să îl reţină pe bărbat după ce costumul deputatului a fost murdărit.

Farage a criticat incidentul și pretinde că este imposibilă campania. El a scris: "Din păcate, unii s-au radicalizat, în măsura în care o campanie care se vrea normală devine imposibilă. Pentru ca o democrație civilizată să funcționeze aveți nevoie de consimțământul "rataţilor" din politică care nu acceptă rezultatul referendumului şi ne-au condus la acest lucru". 

Un purtător de cuvânt al poliției din Northumbria a declarat: "Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost arestat pentru suspiciunea unui atac și rămâne în custodia poliției".

În ultimele câteva săptămâni, un număr de figuri de dreapta, inclusiv Tommy Robinson și Carl Benjamin, au fost atacaţi tot cu lapte în timpul campaniei electorale pentru alegerile europene.  

Paul Crowther, de 32 de ani, din Throckley, Newcastle, a declarat: "Nu știam că era în oraș. Am crezut că este singura mea șansă". Inițial, a  crezut că este un alt deputat european și l-a văzut pe Farage apoi a explicat: "Este un drept de protest împotriva unor oameni ca el.  Rasismul pe care-l produce în această țară e mult mai dăunător decât un pic de lapte pe fața lui", titrează presa locală.