Farage a criticat incidentul și pretinde că este imposibilă campania. El a scris: "Din păcate, unii s-au radicalizat, în măsura în care o campanie care se vrea normală devine imposibilă. Pentru ca o democrație civilizată să funcționeze aveți nevoie de consimțământul "rataţilor" din politică care nu acceptă rezultatul referendumului şi ne-au condus la acest lucru". 

Un purtător de cuvânt al poliției din Northumbria a declarat: "Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost arestat pentru suspiciunea unui atac și rămâne în custodia poliției".

În ultimele câteva săptămâni, un număr de figuri de dreapta, inclusiv Tommy Robinson și Carl Benjamin, au fost atacaţi tot cu lapte în timpul campaniei electorale pentru alegerile europene.  

Paul Crowther, de 32 de ani, din Throckley, Newcastle, a declarat: "Nu știam că era în oraș. Am crezut că este singura mea șansă". Inițial, a  crezut că este un alt deputat european și l-a văzut pe Farage apoi a explicat: "Este un drept de protest împotriva unor oameni ca el.  Rasismul pe care-l produce în această țară e mult mai dăunător decât un pic de lapte pe fața lui", titrează presa locală.