Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan spune că va trata „cu mare seriozitate” obiectivele trasate de liberali: „Pe mine m-au votat susținătorii PNL”
Nicușor Dan spune că va trata „cu mare seriozitate” obiectivele trasate de liberali: „Pe mine m-au votat susținătorii PNL”

Nicușor Dan spune că va trata „cu mare seriozitate” obiectivele trasate de liberali: „Pe mine m-au votat susținătorii PNL”

Primarul general al Capitalei a primit o serie de obiective de îndeplinit din partea PNL dacă vrea să aibă parte de susținerea politică a partidului la următoarele alegeri. Nicușor Dan a spus ce va face în legătură cu cerințele liberalilor.

Nicușor Dan a cerut sprijinul PNL pentru alegerile din 2024. Primarul general al Capitalei trebuie să rezolve 10 probleme urgente din București în termen de șase luni dacă vrea să fie susținut de liberali. Edilul a declarat că o să fie foarte atent la sarcinile pe care le-a primit din partea PNL pentru că în urmă cu doi ani a câștigat alegerile împotriva contracandidatei Gabriela Firea datorită voturilor susținătorilor acestui partid.

„Ca să punem în context chestiunea asta, pe mine m-au votat în 2020 susținătorii PNL. Acești oameni sunt reprezentați de PNL în București, deci mă voi uita cu mare responsabilitate la obiectivele pe care dumnealor mi le-au transmis. O să facem pe tot ce înseamnă conținutul acestor solicitări…o să avem timp să discutăm. O să mă uit la ele cu mare seriozitate”, a declarat Nicușor Dan. Primarul a fost întrebat dacă crede necesar ca liberalii să îi traseze astfel de sarcini. „Nu. Astea sunt comentarii politice”, a mai spus edilul la ieșirea din Primăria Capitalei.

Care sunt cerințele PNL pentru Nicușor Dan

PNL i-a cerut lui Nicușor Dan, la peste doi ani de la începutul mandatului, să rezolve 10 probleme prioritare din București până pe data de 31 iulie. Liberalii au susținut campania electorală a actualului primar, iar acum este timpul să îi evalueze deciziile luate în cei doi ani de mandat. PNL a transmis că cei 10 indicatori de îndeplinit „țin exclusiv de performanța administrativă, sunt realiști, se pot îndeplini și sunt ușor măsurabili, tocmai pentru ca evaluarea noastră să fie cât mai obiectivă. Toate aceste teme au fost asumate de către candidatul Nicușor Dan în campania din anul 2020”.

Prima problemă trecută pe lista întocmită de PNL se referă la termoficarea din București. Nicușor Dan trebuie să aibă grijă să nu piardă fondurile europene. Primarul trebuie să crească și ritmul de execuție ale marilor proiecte de execuție, să digitalizeze și eficientizeze serviciile publice, să crească transparența instituțională și să pună în practică reforme instituționale reale. Liberalii vor ca Nicușor Dan să se ocupe și de parcurile din Capitală, să creeze un sistem multianual de planificare de investiții, să finalizeze consolidarea clădirilor cu risc seismic și să își asume prin acțiune concrete politica de urbanism.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: