Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan se va ține de promisiune? Documentul cu demisia semnată dacă nu rezolvă problema maidanezilor. Foto
Nicușor Dan se va ține de promisiune? Documentul cu demisia semnată dacă nu rezolvă problema maidanezilor. Foto

Nicușor Dan se va ține de promisiune? Documentul cu demisia semnată dacă nu rezolvă problema maidanezilor. Foto

Nicuşor Dan, aflat în campanie pentru funcția de Primar General al Capitalei, a semnat un document prin care a promis că îşi va da demisia dacă problema maidanezilor din Bucureşti nu va fi rezolvată „în primele şase luni” de mandat.

Nicușor Dan a promis că demisionează dacă nu rezolvă problema maidanezilor „în primele şase luni” de mandat. Mai exact, Nicușor Dan promitea, în 2012 că va demisiona din funcția de primar general, „în situația în care câinii comunitari nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele șase luni de mandat”.

Nicuşor Dan: Promisiune

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a făcut o promisiune: „Eu, Nicuşor Dan, promit să îmi dau demisia din funcţia de Primar General în situaţia în care câinii comunitari nu vor fi strânşi de pe stradă în totalitate în primele şase luni de mandat. Bucureşti, 16.05.2012”, a scris atunci Nicuşor Dan. Mai mult decât atât, Nicuşor Dan și-a semnat propria demisie în alb încă de atunci (foto).

Nicușor Dan a semnat, în 2012, un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă în primele 6 luni de mandat nu sunt strânși „în totalitate” câinii de pe străzi

La emisiune a fost prezent și Silviu Prigoană, candidat și el la primăria Capitalei

„Dacă nu rezolv problema în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană. „Aveți două demisii în alb”, a afirmat și Nicușor Dan.

„Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo. Viața unui câine într-un adăpost nu e cea mai fericită. La fel, trebuie încurajată adopția pentru că avem 1, 2 câini la 100 de locuitori. Niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini.

Adăposturile vor costa 3, 4 milioane de euro. Banii vor veni din bugetul municipalității. Vor fi făcute în interiorul Bucureștiului. Dacă mergeți spre Măgurele veți găsi teren liber pe zeci de kilometri pătrați. Trebuie controlată și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, declara Nicușor Dan în 2012.

Ce promitea Nicușor Dan în campania electorală

În campania electorală din 2020, atunci când a câștigat Primăria Capitalei, Nicușor Dan promitea: „Un oraș civilizat cu animalele”.

„Bucureștiul are și resursele și gradul de dezvoltare necesare pentru a fi un oraș civilizat cu animalele. Din păcate, actuala administrație nu a colaborat cu grupurile civice și ONG-urile care au expertiză în acest domeniu și a fost absolut opacă la solicitările acestora.

Ce voi face, ca primar general, în acest domeniu:

-Vom colabora cu ONG-urile și cu grupurile civice care au expertiză în domeniul protecției animalelor, inclusiv prin externalizarea unor adăposturi către acestea.
-Vom asigura o transparență totală a adăposturilor primăriilor din București.
-Vom asigura sterilizarea gratuită, la cerere, a animalelor.
-Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor.
-Vom încuraja, prin campanii de informare, adopția animalelor din centrele Primăriei.
-Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor”, promitea Nicușor Dan, potrivit gandul.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: