Nicușor Dan, despre promisiunea potrivit căreia salariul bcureștenilor va crește la 1.400 de euro, în 2024. „Rămâne de văzut cât va fi majorarea”

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan pare că nu își poate respecta promisiunile din campania electorală, vorbe ce i-au făcut pe bucureșteni să-l voteze. El a dat vina pe pandemie și pe criza energetică pentru neîndeplinirea celor spuse.

Nicușor Dan a fost întrebat despre promisiunea sa din campania electorală, potrivit căreia salariul mediu net al bucureştenilor va creşte la 1.400 de euro, până în anul 2024. În acest sens, el a spus că rămâne de văzut cum va evolua situația până atunci.

Mai e puțin până în 2024, moment la care bucureștenii ar trebui să câștige 1.400 de euro, așa cum a promis Nicușor Dan. Însă, al a ținut să evidențieze faptul că de doi ani România a trecut prin tot felul de crize, pandemia şi criza energetică, atât înainte cât şi după ce a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Nicușor Dan a promis bucureștenilor un salariul net de 1.400 de euro

Eu am explicat acolo ce s-a întâmpla în oraşe cu o administraţie locală de dreapta faţă de un oraş care a avut administraţie locală de stângă. O să vedem în 2024 cât o să fie.

Trebuie să fim conştienţi că, în ultimii doi ani, am trecut prin criza de coronavirus, criza energetică dinaintea războiului din Ucraina şi criza energetică după începerea războiului din Ucraina”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat duminică dacă își va respecta promisiunea din campania electorală.

În campania sa electorală, actualul primar general al Capitalei a promis o creștere a salariului bucureștenilor cu nu mai puțin de 61%. El a spus atunci că salariul va crește de la 867 de euro la 1.400 până în 2024.

Pe scurt, aceasta este promisiunea: 2020-2024, 1.400 de euro salariu mediu net în Bucureşti” a spus Nicuşor Dan.

Investițiile în infrastructură vor aduce bani la economie

Edilul menționa atunci că majorările salariale ale bucureștenilor sunt posibile prin implementarea unor mari lucrări de infrastructură care vor aduce bani în economie, prin „achiziţii predictibile care să stimuleze economia locală”, prin reducerea traficului rutier şi digitalizare care înseamnă eficienţă şi reducerea unor termene pentru mediul de afaceri, prin stimularea incubatoarelor de afaceri, stimularea turismului, dar şi prin creşterea încrederii pe care mediul financiar trebuie să o aibă în administraţia locală, potrivit news.ro.