Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, despre demisia USR din Parlament: „Am face-o acum”. Ce îi OPREȘTE
Nicușor Dan, despre demisia USR din Parlament: „Am face-o acum”. Ce îi OPREȘTE

Nicușor Dan, despre demisia USR din Parlament: „Am face-o acum”. Ce îi OPREȘTE

Președintele USR, Nicușor Dan, a scris într-o postare, pe pagina sa de Facebook, care sunt motivele pentru care partidul nu demisionează din Parlament.

„Primim îndemnuri să demisionăm din Parlament. Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum, și eu și toți parlamentarii USR, fără ezitare.

Obiectivul este acum să oprim prin orice mijloace adoptarea ordonanței privind amnistia și a legii de grațiere. Demisia nu rezolvă acest lucru și nici nu va duce, așa cum speră mulți, la declanșarea alegerilor anticipate.

Demisia va lăsa majoritatea PSD-ALDE fără opoziție. Ideea că li se va face rușine să rămână singuri în Parlament e nerealistă. Nu au rușine.

Constituția României nu prevede decât o singură cale de declanșare a anticipatelor, respectiv dizolvarea Parlamentului. Iar aceasta se poate întâmpla, în sistemul nostru constituțional, numai prin respingerea a două propuneri succesive de prim-ministru de către Parlament.

Rezultatul practic al demisiei tuturor parlamentarilor din Opoziție ar fi că vom rămâne cu un Parlament format numai din PSD și ALDE pe cap, timp de 4 ani. Adică un scenariu de coșmar”, a scris liderul USR.