Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat la 5 ani de închisoare  în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, a dat un adevărat spectacol, atât la coborârea din dubă, cât şi în sala de judecată. Nemulţumit de faptul că a fost transportat doar de şoferul ambulanţei, fără un asistent medical, „ pe drumul până aici mi-a fost pusă viaţa în pericol”, el s-a dezlănţuit strigând că a întârziat la judecată din cauza grevei din penitenciarul Poarta Albă. Întrebat dacă şi el este în grevă, Nicuşor Constantinescu a răpuns :”Păi tot penitenciarul este în grevă”.

La discuţia „obişnuită” cu presă, la coborârea din ambulanţa închisorii, inculpatul a descris condiţiile grele de detenţie, „asistenţa medicală precară, mâncarea proastă”, spunând că deţinuţii stau câte 30 în celulă. Întrebat de EVZ dacă a protestat alături de ceilalţi deţinuţi, el a menţionat: „Eu protestez tot timpul”.Şi în sala de judecată, unde nu a fost audiat, dar prezenţa lui era obligatorie, Nicuşor Constantinescu, a spus că se simte foarte rău şi a cerut  asistenţă medicală. Judecătoarea i-a îndeplinit cererea şi în scurt timp, în sala de judecată a intrat un echipaj de la SMURD Constanţa.  Tensiunea măsurată era 12 cu 7. „Asta e tensiune care nu necesită asistenţă medicală?”, a fost reacţia lui.

Nemulţumirile lui Nicuşor Constantinescu au fost întărite de un alt deţinut de la Poarta Albă, adus la Tribunalul Constanţa pentru audieri într-un proces. Omul şi-a strigat nemulţumirea  printre gratiile ferestrei din carcera instanţei, până când gardienii au intrat peste el şi l-au mutat în altă încăpere, departe de jurnalişti. „Avem viermi în mâncare, este mizerie la Poarta Albaă. Sunt condiţiile foarte proaste, să se facă dreptate. E mizerie. Suntem 10 inşi în cameră. Ieri am protestat şi ne-au înconjurat mascaţii. E mizerie, ploşniţe, infecţie. Să se facă dreptate”, a apucat să spună deţinutul. El a spus că deţinuţii de la Poarta Albă au protestat prin refuz de hrană, „nu am mâncat”, negând faptul că, după începerea protestelor, condiţiile din închisoare s-au schimbat.