Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa
Nicuşor Constantinescu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a decis, astăzi, înlăturarea interdicţiei exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, menţinând însă măsura controlului judiciar într-un dosar în care este cercetat abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat şi conflict de interese. Prejudiciul produs CJ Constanța ar fi de peste 8 milioane de euro.

Curtea de Apel Constanţa a decis, astăzi, să înlăture interdicţia exercitării funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este cercetat alături de Cristian Zgabercea, fostul lui  consilier şi fostul producător general al TVR, pentru presupuse finanţarea fraduloasă a unor fundaţii. Constantinescu a contestat la Curtea de Apel decizia Tribunalului care îi menţinuse controlul judiciar şi interdicţia de a conduce CJ Constanţa.

Soluţia pe scurt: „În baza art.425ind.1 alin.(7) pct.2. lit.a) cod procedură penală, admite contestaţia, desfiinţează în parte încheierea din 17.11.15 a Tribunalului Constanţa şi rejudecând: În baza art.215 alin.(9) cod procedură penală, înlătură interdicţia exercitării funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Menţine celelalte disp. ale încheierii în măsura în care nu contravin prezentei“.

Preşedintele CJ Constanţa a fost condamnat, în data de 28 octombrie, la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, soluţia fiind dată de aceeaşi judecătoare de la Tribunal care îl cercetează şi în dosarul finanţării ilegale a fundaţiilor. Constantinescu a organizat, atunci, o conferinţă de presă în care a acuzat-o pe judecătoare de abuz. „Înseamnă că în celălalt dosar în care sunt judecat la Constanţa o să fiu condamnat la spânzurătoare sau la închisoare pe viaţă”, a spus Nicuşor Constantinescu, „aşteptând să fiu executat în piaţa publică”. În dosarul subfinanţării CMZ, în care condamnarea nu este definitivă, el nu are voie să comunice cu subalternii, cu consilierii judeţeni şi să îşi exercite funcţia de preşedinte CJ Constanţa.