Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicolăescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, înregistrarea n-am făcut-o noi
Nicolăescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, înregistrarea n-am făcut-o noi

Nicolăescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, înregistrarea n-am făcut-o noi

USL recunoaşte anumite "teme de discuţii şi pasaje" din stenogramele apărute astăzi în mass-media, dar spune că acestea conţin şi "intoxicări" şi afirmă, oarecum contradictoriu, că acestea sunt probabil rezultatul unor interceptări ilegale.

UPDATE: Dacă Eugen Nicolăescu a confirmat doar o parte a stenogramelor care cuprind discuţii între membrii USL, surse EVZ susţin că, în cadrul unei şedinţe a PNL care a fost organizată azi, Relu Fenechiu ar fi recunoscut autenticitatea lor, precizând că acestea nu pot fi o ameninţare.
"Nu există stenograme. De asemenea, anumite teme de discuţie şi pasaje din pretinsele stenograme noi putem să le recunoaştem ca fiind autentice, dar în transcrierile după interceptările care au avut loc apar multe modificări, intoxicări, neadevăruri, toate menite să gireze temele de propagandă lansate de Traian Băsescu. Suspiciunea noastră este că avem de-a face cu o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare. Transcrierea acestor operaţiuni ilegale include multe neadevăruri şi reprezintă o diversiune clară de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu", a declarat Nicolăescu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

Liberalul a subliniat că USL nu înregistrează şi nu transcrie discuţiile de la întâlnirile privind campania electorală. "Nu facem niciun fel de înregistrare sau de stenogramă pe întâlnirile de campanie pe care le avem aici în fiecare dimineaţă şi suspiciunea noastră este că au fost interceptări şi poate că cei abilitaţi se sesizează şi chiar cred că este bine să facă acest lucru ca să ştim şi noi ce se întâmplă", a mai spus deputatul liberal.

El a precizat că unele discuţii din stenogramele apărute în presă nu sunt reale. "Nici prin cap nu mi-a trecut vreodată să solicit colegilor mei ca unei anumite televiziuni să impunem o anume atitudine, un anume comportament sau anumite acţiuni sau de acolo anumiţi ziarişti să fie utilizaţi în campanie. Este o grosolănie cum rar se poate vedea", a spus Nicolăescu.
"Evenimentul Zilei" a intrat în posesia unor stenograme de campanie, care arată că politica editorială a cotidianului "Jurnalul Naţional" şi a Antenei 3 se stabileşte în sediul din Aviatorilor, dar şi că fostului premier, Mihai Răzvan Ungureanu i se pregătesc dosare. Într-o altă şedinţă, membrii USL sunt sfătuiţi să mărească numărul secţiilor de votare pentru a atinge pragul de validare al referendumului.

CITIŢI ŞI:

  • Strategiile murdare ale USL dezvăluite în stenogramele de campanie: "Să mărim numărul secţiilor de votare pentru atingerea pragului de prezenţă"
  • USL are guerillă digitală. "Postacii" lucrează 16 ore pe zi