Nicolae Forminte, lovit de cancer

Nicolae Forminte, lovit de cancer

Revista presei.

Libertatea

Nicolae Forminte, lovit de cancer

Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică, a primit un diagnostic înfiorător. Un cuvânt care pentru unii poate părea banal. Nu şi pentru Nicolae Forminte (52 de ani), antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică. Pentru el, marea performanţă a devenit o obsesie, un vis ce trebuie împlinit neapărat. Şi asta chiar dacă preţul acestor succese e propria sănătate.

Iniţial “secund” în epoca Belu-Bitang, ulterior antrenor coordonator, Nicolae Forminte a continuat era mustăcioşilor de valoare care au trecut pe la conducerea lotului feminin. Anul trecut, la Beijing, Forminte a urcat alături de Izbaşa şi compania pe poziţia a treia a podiumului. Cu toate astea, dincolo de performanţe, mai presus de numărul de medalii a căror presiune pare să apese din ce în ce mai mult, Forminte a dus cu sine un secret teribil.

Jurnalul Naţional

Acord istoric Romgaz-Gazprom

Producătorul naţional de gaze naturale Rom­gaz a semnat primul acord de colaborare de după 1989 cu Gazprom. Acordul prevede în­fi­inţarea unei companii mixte care să construiască depozite de gaze naturale şi să producă energie electrică în centrale pe cogenerare.

Romgaz şi Gazprom vor avea câte 50% din noua companie mixtă. Aceasta va construi capacităţi de depozitare de 5-6 mili­arde de metri cubi de gaze, a anunţat Adriean Videanu, ministrul Economiei. Ţara noas­tră deţine acum capacităţi de stoca­re a gazelor de 4 miliarde de metri cubi. România Liberă

Zece super-proiecte care ar putea reînvia economia României

Romania libera a identificat zece proiecte importante care au fost anuntate sau chiar incepute de autoritati, dar nu au fost finalizate pana acum. Deblocarea acestora ne-ar putea ajuta sa depasim mult mai usor criza.

Aproape in toate domeniile economiei – infrastructura, industrie, agricultura, turism, servicii sau IT – exista exemple de proiecte discutate sau chiar incepute de catre autoritati si care in final au devenit tot atatea esecuri rasunatoare. In unele dintre ele s-au pompat sume importante de bani, pentru a fi apoi abandonate. Altele au reprezentat supape prin care s-a realizat transferul unor sume de bani, in mod ilicit, de la buget catre buzunarul unor privati.

Gândul

Monica Anghel va cânta imnul numărului de urgenţă 112

În România orice instituţie publică poate avea imn. Acesta este cazul Serviciului pentru Telecomunicaţii Speciale (STS) care va avea un cântec oficial pentru numărul special de urgenţă 112. Imnul va fi interpretat de Monica Anghel, cântăreaţa fiind desemnată luni şi ambsador al 112 în România.

Artista, care şi-a propus să promoveze acest număr în „orice emisiune posibilă şi imposibilă”, lucrează deja la realizarea cântecului, pentru care vrea şi videoclip. Astfel, ea a anunţat şi echipa care va compune piesa, respectiv compozitorul Andrei Tudor şi textiera Andreea Andrei. De altfel, costurile realizării melodiei vor fi suportate în totalitate de către Monica Anghel: „Piesa va fi plătită integral din banii mei de artist, pentru că îmi doresc să mă implic cu adevărat în acest proiect”. Pentru realizarea videoclipului însă, cântăreaţa va căuta sponsori.

Ziua

Parlamentul European, legislativ fără dinţi

Legislativul comunitar de la Bruxelles are atributii restranse - desi influenta sa a inceput sa creasca in urma extinderilor succesive. Parla­mentul European (PE) are atributii restranse in dome­niul adoptarii bugetului comunitar, rolul principal revenind Consiliului UE. Decizia finala in privinta cheltuielilor obligatorii ale UE o are Consiliul, iar in privinta cheltuielilor "neobli­gatorii"aceasta apartine PE.

Conform procedurii de adop­tare a bugetului UE, Comisia are obligatia de a realiza un proiect preliminar de buget, care este trimis Consiliului. Pe baza acestuia, Consiliul intocmeste un proiect de buget, pe care il trimite PE, pen­tru o prima lectura. Parlamen­tul modifica proiectul in functie de prioritatile sale si il retrimite Consiliului, care la randul sau are dreptul de a-l modifica inainte de a-l retrimite Parlamentului. Adevărul

Vanghelie şi Pleşca îşi dau mâna peste cultura Capitalei

Eugen Pleşca de la PSD a ajuns la şefia Direcţiei pentru Cultură Bucureşti, cu susţinerea lui Marian Vanghelie. Pentru ocuparea postului a fost organizat un concurs, dar Pleşca a fost singurul candidat. Aceasta face parte din acţiunea de împărţire a deconcentratelor între PSD şi PDL.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, declara sâmbăta trecută că noul director al Direcţiei de Cultură Bucureşti va fi numit de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Este vorba de Eugen Pleşca, fost ofiţer de Securitate şi fost primar al sectorului 3, actualmente doar membru PSD. Cotidianul

Ce sporuri supravieţuiesc în legea salarizării bugetarilor

Salariile de bază brute ale bugetarilor, stabilite prin viitoarea lege unitară, vor include sporurile generale şi cele specifice unei grupe profesionale. Celelalte intră în marja maximă de 30% din venit.

Prima de paraşutare, cea orară de zbor sau pentru saltul din elicoptere în apă, cea pentru scafandri sau sporul de 5% pentru cadrele militare care au în primire cai sau câini au şanse să rămână în afara salariului de bază, însă nu vor putea depăşi maximum 30% din venitul angajatului. Modificarea a fost cerută şi de Banca Mondială, care anul trecut arăta că România se află printre statele europene cu cea mai mare pondere a sporurilor în venitul total, de aproape 60% în armată. Noua grilă de salarizare a personalului bugetar nu va produce mari schimbări în ceea ce priveşte numărul sau cuantumul sporurilor de la stat, care au fost deja reglementate printr-o ordonanţă de urgenţă din aprilie, ci mai degrabă o reaşezare a lor în venitul total.

Ne puteți urmări și pe Google News