Nicolae Ciucă a bifat o victorie importantă la Congresul PPE. Vot pentru Schengen

Nicolae Ciucă a bifat o victorie importantă la Congresul PPE. Vot pentru Schengen Congresul PPE Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă și PNL au bifat o victorie importantă în prima zi de congres PPE. Fostul premier a obținut vot pentru Schengen, securitate și sprijin pentru fermieri.

Nicolae Ciucă și PNL au bifat o victorie importantă în prima zi de congres PPE. Ei au reușit să reintroducă pe agenda europeană subiectul Schengen și au obținut un vot în cadrul congresului pe o prevedere extrem de importantă care nu figura inițial în Manifestul Partidului Popular European care a fost votat aseară.

Nicolae Ciucă, victorie la congresul PPE

Prevederea legată de intrarea cu drepturi depline în spațiul de liberă circulație a României și Bulgariei a fost introdusă la solicitarea PNL și a președintelui Ciucă. În timpul votului, liderul PPE a întrebat dacă se opune cineva. Austria nu s-a mai opus. „Deci avem unanimitate”, a fost concluzia lui Weber.

Austria ar putea accepta România în Schengen

Manfred Weber a spus că există posibilitatea ca și cancelarul Austriei să poată fi convins de necesitatea aderării României la spațiul Schengen. Karl Nehammer se află astăzi în România și va discuta cu președintele Klaus Iohannis despre asta.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alegerile prezidențiale

Nicolae Ciucă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Manifestul PPE la București are și alte puncte importante, a spus PNL. Este vorba despre prevederi cheie în programul popularilor europeni, grupul cel mai important la nivelul PPE și care va decide viitorul Europei și după data de 9 iunie.

Securitatea europeană, un alt punct important

Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent este un alt punct cheie al Manifestului adoptat la București miercuri seara. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri.

ppe

Suras foto: Facebook

Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri. Și, de asemenea, o Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii, au votat cei peste 1500 de delegați prezenți în Capitală: „Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, mai prevede documentul.