”În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie, la Palatul Parlamentului.

În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților.

Recomandăm tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Mircea Banias a declarat, pentru EVZ, că nu știe de la cine s-ar fi putut infecta. Pe senatorul Vergil Chițac l-a văzut în urmă cu mai bine de o lună, iar cu deputatul de Hunedoara, Lucian Heiuș, nu s-a întreținut de mult timp. Nici nu a fost plecat din țară și nu știe să fi venit în contact cu persoane întoarse în țară din zonele afectate. Mircea Banias a fost internat, în urmă cu câteva minute, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Soția lui, care a rămas acasă, va fi și ea testată pentru a afla dacă a fost sau nu infectată. Ea este profesor la un liceu din Constanța. Deputatul Banias va încerca să facă o listă cu persoanele cu care s-a întâlnit în ultima perioadă pentru a ajuta ancheta epidemiologică începută de Direcția de Sănătate Publică din Constanța.