News Alert. Focar de varicelă în școlile din România. Copiii au ajuns la spital cu forme severe

News Alert. Focar de varicelă în școlile din România. Copiii au ajuns la spital cu forme severe Sursa foto: Kamil Macniak | Dreamstime.com

Reprezentanții mai multor școli și grădinițe din Constanța au anunțat focare de varicelă. Copiii au ajuns la spital cu forme grave ale bolii, însă medici susțin că nu este vorba despre o epidemie. Pe raza județului sunt șase focare în evoluție.

Mai multe focare de varicelă au fost semnate în școlile și grădinițele din Constanța. Copiii au ajuns la spital cu forme severe ale bolii, însă medicii susțin că momentan nu se poate vorbi despre o epidemie. Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța susține că au fost semnalate cazuri izolate, iar în prezent există șase focare în evoluție.

„Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor pentru Radio Constanța, citat de adevărul.ro.

Mai mulți copii au ajuns la spital cu forme complicate de varicelă sau scarlatină

Reprezentanții Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au declarat că în ultimele săptămâni mai mulți copii au ajuns la unitatea medicală cu scarlatină, angină streptococică sau varicelă. Purtătorul de cuvânt al instituției susține că numărul pacienților internați pe secția de Pediatrie a ajuns aproape de capacitatea maximă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, conform purtătorului de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Iancu.

Există un vaccin împotriva varicelei, însă acesta nu este inclus în schema națională de imunizare. Părinții care doresc să își protejeze copiii trebuie să îl cumpere. În cazul scarlatinei, tratamentul trebuie efectuat într-o unitate sanitare, sub supravegherea medicilor.

Medicii trag un semnal de alarmă și susțin că, în această perioadă, în școli și grădinițe circulă mai multe virusuri, printre care și cele gripale sau varicelo-zosterian.

„În această perioadă, în creșe, grădinițe și școli circulă virusurile gripale A și B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (amigdalita, scarlatina) și alți viruși care determină îmbolnăviri cu febră înaltă și stare generală proastă. Acest cocktail infecțios este sârguincios întreținut de miserupismul societății legat de sănătatea și starea de bine a copiilor”, a scris Egri Eduard, medic din Sibiu, pe Facebook.