În acest sens, Parlamentul se va reuni, joi, la ora 15,00, pentru a lua act de demisia lui Sorin Grindeanu.

Astfel, deputaţii şi senatorii urmează să voteze un proiect de hotărâre privind declararea vacantă a funcţiei de preşedinte al ANCOM.

În 22 august, la congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Conform legii, Grindeanu trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcţii, care sunt incompatibile.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie 2017, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Sorin Grindeanu a fost numit în funcția de președinte ANCOM în 2017 la propunerea lui Mihai Tusose

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pentru perioada rămasă din mandatul de 6 ani început în 11 mai 2017, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat demisia din funcţie.

Numirea în funcția de președinte ANCOM a fost făcută după ce Sorin Grindeanu a fost dat afară din PSD.

„Nu are de ce să-mi fie ruşine”, a replicat fostul prim-ministru, precizând că nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

„Am spus că principala mea dorinţă e să rămân în PSD, dar eu în acest moment sunt exclus. Dacă cumva voi deveni preşedintele ANCOM, contestaţia mea la excludere (din PSD – n. red.) nu mai are rost. Eu în acest moment sunt apolitic”, a replicat Grindeanu la momentul respectiv.

Sorin Grindeanu a revenit în PSD, la congresul partidului, când a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte, potrivit agerpres.ro