Evenimentul Zilei > International > News Alert. Cutremur serios într-o zonă frecventată adesea de români!
News Alert. Cutremur serios într-o zonă frecventată adesea de români!

News Alert. Cutremur serios într-o zonă frecventată adesea de români!

Insula grecească Thasoss a fost lovită de două cutremure, într-un interval de aproximativ cinci ore, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Primul seism a fost înregistrat în seara zilei de sâmbătă, 26 septembrie, la oră 21.39, și a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scară Richter, se arată pe pagina de Facebook Forum Thasoss.

Un al doilea seism, ceva mai puternic, a fost înregistrat în dimineață zilei de duminică, 27 septembrie, la oră 1.52. De această data, seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 5.4 pe scară Richter, anunță postul B1tv.

„În noaptea asta sunt cele mai mari valuri de când suntem aici și credeam că sunt de la vânt”, spune unul dintre comentatori, de origine română.

„Sunt cazată în Kazaviti, Prinos, și m-am trezit cu patul tremurând sub mine”, spune o altă turistă.

Acestea nu sunt însă singurele cutremure care au lovit Grecia în ultimele ore

Un alt seism cu magnitudinea de 4,3 a avut loc în data de 27 septembrie, duminică, la ora 2,09, la 40 de kilometri față de Sithonia, și un altul de 4,5 grade pe Richter sâmbătă, la ora 21.39, în aceeași zonă, informează USGS.

De asemenea, în noaptea dintre 26 și 27 septembrie s-a înregistrat un cutremur de 5,1 pe scara Richter în întinderea mării de pe coasta Muntelui Athos. Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs la 137 de kilometri sud-est de orașul Kalamaria, în regiunea Macedoniei Centrale, în timp ce hipocentrul ar fi situat la aproximativ zece kilometri adâncime sub pământ.

Un alt cutremur cu magnitudinea de moment 6,6 a avut loc sâmbătă după-amiază în Marea Mediterană, în apele teritoriale ale Greciei. Epicentrul a fost în apropiere de insula Creta, transmite Institutul American de Geofizică (USGS).

Cutremurul a avut loc la ora locală 15:51, la o adâncime de 17 kilometri și a fost resimțit și în Turcia, Egipt și Libia. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), seismul a avut magnitudinea 6, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit romaniatv.net.

Institutul de Geodinamică din Atena a declarat că seismul s-a produs la circa 55 kilometri sud de oraşul Ierapetra.

Institutul Național pentru Fizica Pământului din România transmite că seismul a avut o magnitudine de 6,2 și s-a produs la adâncimea de 42 de kilometri.

Seismul a fost urmat de două replici puternice. Prima a avut magnitudinea de 5,3 și s-a produs la ora locală 16:33, iar a doua a fost de 4,7 și a avut loc la ora 16:45.

Presa din Grecia relatează că încă nu au fost anunțate persoane rănite sau pagube.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: