Evenimentul Zilei > International > News Alert. Atenție, părinți! Adevărul despre școală și COVID-19. Ce spun specialiștii
News Alert. Atenție, părinți! Adevărul despre școală și COVID-19. Ce spun specialiștii

News Alert. Atenție, părinți! Adevărul despre școală și COVID-19. Ce spun specialiștii

Date preliminare ale unor studii științifice amănunțite sugerează că ceea ce se știa până acum despre riscul de transmitere a coronavirusului în școli ar putea fi total eronat.

Universitatea Brown a constatat că ratele infecției cu noul coronavirus în rândul studenților și profesorilor, pe o perioadă de două săptămâni începând cu 31 august, au fost de 0,075%, respectiv 0,15%.

Deși campusurile universitare din întreaga țară s-au luptat cu focarele de coronavirus în ultimele săptămâni, noi date preliminare sugerează că situația ar putea fi mai puțin gravă pentru tinerii studenți și profesorii lor, potrivit unui raport al Washington Post.

Cercetătorii Universității Brown au lansat miercuri primul lor ansamblu de  date din noul tablou de bord național al datelor de răspuns școlar la Covid-19 al universității, care a fost creat în parteneriat cu administratorii școlari din toată țara pentru a urmări cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor.

Cercetătorii au descoperit că, într-o perioadă de două săptămâni începând cu 31 august, aproximativ 0,22% dintre studenți și 0,51% dintre profesori au avut un caz confirmat sau suspect de coronavirus.

Ratele au fost chiar mai mici, analizând doar cazurile confirmate, de 0,075% pentru studenți și 0,15% pentru profesori.

Emily Oster, profesor de economie la Universitatea Brown, care a contribuit la crearea trackerului, a declarat pentru Washington Post că cifrele sunt „liniștitoare și sugerează că deschiderea școlii poate fi mai puțin riscantă decât se aștepta”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: