Emilian Imbri, expert în sănătate publică, a transmis nevaccinaţilor un mesaj înfiorător. Medicul le amintește că se apropie iarna, iar solul va îngheța şi va mai greu să le fie săpate gropile în cazul în care vor muri de Covid.
Dr. Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală, a declarat la un post de televiziune că nevaccinații ajung mai uşor la terapie intensivă iar cei mai mulţi mor. Totodată, mai spune expertul, să nu uite că vine iarna iar solul va fi îngheţat.
Emilian Imbri are cel mai sinistru mesaj înainte de sărbătorile de iarnă pentru nevaccinaţi
Expertul în sănătate publică a declarat că secțiile de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți COVID-19 în stare gravă, că o particularitate a acestui val 4 al pandemiei constă tocmai în acest aspect, al ocupării mai întâi a ATI-urilor.
”Ceea ce deosebește acest val 4 de celelalte atacuri ale virusului este că în acest val întâi se ocupă paturile ATI și după aceea restul paturilor de spital spre deosebire de primele faze ale pandemiei când era invers, întâi se ocupau spitalele și apoi din cei din spital ajungeau la ATI”, a spus Emilian Imbri la un post de televiziune.
Persoanele care nu s-au vaccinat ajung mult mai ușor la terapie intensivă, iar cei mai mulți dintre ei mor, spune expeertul. În acest context, şi pentru că vin Sărbătorile, a transmis un mesaj înfiorător celor care au o oarecare teamă sau neîncredere în vaccin, şi spune: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare.
„Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare”, a declarat Emilian Imbri la B1 TV.
Firmele de pompe funebre au avut profituri uriaşe în 2021
Creşterea mortalităţii ridică cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre la peste 500 de milioane de lei în 2021
„Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul creşterii numărului persoanelor decedate şi urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre. Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finanţelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime în pandemie, de la 54,7 milioane de lei în 2019, la 86,8 milioane de lei în 2020.
În 2021, analiza Frames estimează un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decât în urmă cu 10 ani”, se menţionează în comunicat.
România a înregistrat, în 2020, un număr record de decese, de 297.345, cu cea mai mare creștere anuală, de 13,4%, a numărului de persoane decedate din 1990 şi până în prezent, conform Frames. Din 1990 până în 2019, acest indicator demografic varia între 1 şi 3% de la an la an.
Cele mai multe decese, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, au fost cauzate de bolile ale aparatului circulator (162.780 de decese), urmate de tumori (49.769 de decese), boli ale aparatului respirator, inclusiv COVID (38.578), şi boli ale aparatului digestiv (15.318).
Potrivit analizei Frames, realizată la comanda unei companii de profil, cele mai multe firme de pompe funebre activează în Bucureşti-Ilfov, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov, se mai arată în analiza Frames.