Netflix a luat poziție, după cerința Uniunii Europene. Ce se va întâmpla cu transmisia din Europa

Netflix a luat poziție, după cerința Uniunii Europene. Ce se va întâmpla cu transmisia din Europa

După ce Uniunea Europeană le-a cerut celor de la Netflix să diminueze calitatea imaginilor HD transmise pentru a evita blocajele de internet, compania s-a conformat.

Netflix a anunțat, joi, că urmează să își reducă o serie de parametri de transmisie pentru a diminua cu 25% traficul din rețelele sale, în Europa, ca tocmai pentru ca internetul să funcționeze la parametri optimi pe durata pandemiei de coronavirus.

Miercuri, comisarul european Thierry Breton a purtat o discuție cu directorul Netflix Reed Hastings si i-a cerut acestuia sa diminueze calitatea imaginilor transmise pentru a evita blocajele de internet.

„Pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.

Deși nu cauzează până în prezent o situație generală de congestie a rețelei, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat membru.

Astfel ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate. În general, această situație accentuează importanța continuării investițiilor în rețele pentru a îndeplini obiectivele „societății gigabiților pentru 2025” ale Comisiei, în special prin rețelele 5G și fibră optică”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.