Evenimentul Zilei > Politica > Nepotismul este în floare la Cluj. Scena politică, împânzită de rudele numelor grele
Nepotismul este în floare la Cluj. Scena politică, împânzită de rudele numelor grele

Nepotismul este în floare la Cluj. Scena politică, împânzită de rudele numelor grele

Nepotism dus la extrem pe scena politică din Cluj. Mai multe nume grele au și-au adus în funcții publice rudele, pentru a le asigura un viitor.

Nepotism în scena politică de la Cluj. Gazeta de Cluj a prezentat o listă a politicienilor clujeni care s-au folosit de numele și influența lor pentru a le aranja neamurilor viitorul în funcții publice.

Fiul deputatului Steluţa Cătăniciu ocupă o funcţie importantă în cadrul Transelectrica Bucureşti. Tudor Cătăniciu este fiul vitreg al deputatului clujean şi a ocupat, până în anul 2014 funcţii publice, fiind, printre altele, şi consilier la Ministerul Muncii.

Eugenia Mihaela Boc este nepoata primarului Emil Boc. Protejaţii acestuia au reușit să o impună pe nepoata preferată în diverse funcţii publice. Eugenia a fost prima dată angajată la Primăria municipiului Cluj-Napoca, sub tutela unchiului. Când unchiul Emil Boc a ajuns prim-ministru, a reuşit să o propulseze la cabinetul Ştefaniei Ferencz, iar când portavocea lui Boc, Radu Moisin, a fost primar, a reuşit pe “ultima sută de metri” să o promoveze. Reîntors la Primăria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a luat-o sub aripa sa protectoare pe nepoţică şi a trecut-o la cabinetul primarului.

Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj Florin Stamatian este prim-vicepreşedinte CEC Bank. Acesta este propus de PNL şi, respectiv, PSD, ca membru în Consiliul de Administrație al băncii centrale. Andrei Stamatian ca încasat în anul 2017 peste 800.000 de lei din funcția de prim-vicepreședinte Cec Bank.

Familia liberală Bălaj are ca singură sursă de venit banii statului. Soția consilierului lucrează la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. Gheorghe Marius Bălaj se alimentează din două surse cu bani de la stat și anume CFR SA și Consiliul Județean. Soții Gheorghe Marius Bălaj și Cristina Ionela Bălaj au încasat în anul 2018 peste 111.000 de lei.

Soții Andro au ambii funcții la Primăria Cluj. Andro Marinel pe lângă funcția de consilier județean este și șef serviciu la Primăria Cluj-Napoca, iar soția lui, Andro Maria are funcția de consilier superior, tot la Primăria Cluj-Napoca. În anul 2018 cei doi s-au alimentat doar cu bani de stat din aceste posturi încasând în total impresionanta sumă de 165.950 de lei.