Ministrul Sănătății le-a reproșat managerilor că aceştia ar fi trebuit să fie pregătiţi într-o anumită măsură pentru această pandemie, scrie RomaniaTV.

„Fiecare are un plan de achiziţii în care îşi asigură necesarul de medicamente, materiale sanitare. Un manager slab mereu va acuza subfinanţarea. Un manager bun ştie să drămuiască”, spune ministrul.

În continuare, ministrul Sănătății susține că după ce trece pandemia, managerii de spitale ar trebui să dezvolte o altă gândire, care pe viitor se va dovedi mai benefică în astfel de cazuri.

„Poate după trecerea pandemiei, vom schimba gândirea unui manager pus. Poate fi și pus politic, reprezentant al unei puteri, dar după șase luni să se vorbească despre el că este un manager bun. Politicul te urcă sau te coboară. Un manager prost te coboară și politic”, declară Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sunt multe de schimbat în sistemul medical din România, şi din punct de vedere legislativ, şi din punct de vedere managerial, şi în administrația locală.

„Un val, dacă nu te ia, te mişcă doi metri mai încolo. Cred că pe noi ne-a mişcat un pas mai încolo. După ce trece pandemia, am în plan să evaluăm fiecare unitate sanitară în parte”, a mai spus acesta.