Negresă de post cu pudră de roșcove și fructe confiate. O rețetă perfecă de post

Negresa.Sursă Pixabay

Negresă de post se face uşor și este foarte delicioasă. Așadar, chiar dacă am intrat în Postul Crăciunului, asta nu înseamnă că putem mânca prăjituri. Această rețeta poate fi adaptată.

Negresa de post cu pudră de roșcove și fructe confiate este ideală în Postul Crăciunului. Poate fi adaptată după gustul fiecăruia. Se pot folosi fructe proaspete dacă nu le doriți pe cele confiate.

Dacă vă e poftă de ceva dulce vă puteţi bucura de o negresă de post cu pudră de roșcove și fructe confiate.

Negresă de post. Ingredientele necesare

Pentru a pregăti negresă de post cu pudră de roșcove și fructe confiate aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană de făină albă
  • 1 cană de faină de grâu integrală (sau făină de grâu dietetică)
  • 1 praf de sare
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 3 linguri de karob (pudră de roșcove)
  • 1/2 cană de ulei de cocos
  • 1 cană apă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3/4 cană de fructe confiate tocate mărunt.

Negresă de post. Sursa foto: retetesivedete.ro.

Cum se prepară această prăjitură de post

Pentru început pregătiți două amestecuri pentru negresă, unul din ingredientele uscate și cele din ingredientele lichide. P

entru amestecul uscat aveți nevoie de făină, sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și roșcove, dar fără fructe confiate.

Amestecul de ingrediente lichide se compune din apă, ulei, suc de lămâie și esența de vanilie.

Amestecați ingredientele uscate cu cele lichide cu o lingură de lemn și omogenizați foarte bine și la final adăugați și fructele confiate tăiate cât mai mărunt.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția. Se lasă la copt pentru aproximativ o jumătate de oră și se încearcă folosind o scobitoare.

Dacă scobitoarea nu este umedă când e scoasă din compoziție, atunci blatul este gata.

Se scoate blatul, se lasă puțin la răcit, apoi se porționează. Ulterior, ornați cu fulgi de cocos și glazură de ciocolată.

Varianta cu ciocolată- Sursa foto: Pixabay

Negresă de post pufoasă

Pentru ca prăjitura să iasă pufoasă, aveți grijă să folosiți ingrediente proaspete, la temperatura camerei.

În momentul în care negresa se află la cuptor, nu-l deschideți în primul sfert de oră, pentru că prăjitura se poate lăsa.

Pe lângă fructele confiate, puteți alege și merișoare lăsate în suc de ananas, prune uscate sau ananas confiat.

Nu puneți zahăr pudră peste prăjitură cât este fierbinte.

La final, după porționare sau chiar inainte, negresa poate fi ornată cu fulgi de cocos, glazură de ciocolată sau cu zahăr pudră.